YouTuberi od sada s više od 1.000 pretplatnika mogu raditi prijenose uživo

Iz YouTubea stiže dobra vijest za vlasnike kanala s manjim brojem pretplatnika. Naime, umjesto 10 tisuća, od sada je potrebno imati verificirani kanal i samo tisuću pretplatnika da bi se moglo pristupiti usluzi prijenosa videa uživo (live streaming) s mobitela ili desktop računala.

S mobitela je prijenose moguće raditi izravno iz YouTubeove mobilne aplikacije, dok je za istu stvar na desktopu potrebno imati instaliran Creator Studio.

YouTube ovim potezom želi “zajahati na valu” popularnosti streaminga koji može pokrenuti svatko, no ipak zadržava određenu kontrolu nad kvalitetom sadržaja, javlja Bug.hr.

Na Twitteru i Facebooku već neko vrijeme zaista bilo tko i bilo kada može prenositi video uživo s mobitela, a baš ovih dana zbog te lakoće pristupa streamingu Facebook je upao u probleme. Naime – u SAD-u je jedan korisnik putem usluge Facebook Live uživo prenosio ni manje ni više nego ubojstvo.

Zbog toga je slučaja Facebook postao metom velikih kritika jer nisu uspjeli spriječiti da taj video u nekoliko sati nakon zločina pogledaju tisuće ljudi. Na YouTubeu, nadajmo se, sličan scenarij nećemo gledati.

(www.jabuka.tv)
Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.