X uvodi audio i videopozive

Društvena mreža X, ranije poznata kao Twitter, počela je uvoditi funkciju koju vjerojatno nitko nije tražio. Riječ je o funkcijama audio i videopoziva.

Ove vijesti nisu veliko iznenađenje jer je direktorica Linda Yaccarino u kolovozu potvrdila dolazak opcije videopoziva, a ovo je samo jedan korak u evoluciji X-a s ciljem da postane “aplikacija za sve”, baš kao što to želi vlasnik Elon Musk.

Nakon što posjete X, neke korisnike dočeka poruka Audio and Video calls are here!, a uključuje i instrukcije za korištenje novih funkcija. Opcije se mogu pronaći u odjelu “settings” za Direct Messages (direktne poruke), a nove funkcije je moguće i isključiti. Korisnici koji ih žele imati na raspolaganju mogu odabrati opciju odobravanja poziva samo od verificiranih korisnika, osoba iz imenika ili samo ljudi koje prate, piše Klix.ba.

X nema najbolju povijest kada je riječ o kreiranju sigurnog prostora, posebno u slučaju manjinskih zajednica, tako da neće biti iznenađenje ako mnogi korisnici odluče ignorirati nove funkcije. Osim toga, neće svi korisnici dobiti obavijest o novoj funkciji, koja je aktivirana po defaultu. Stoga je vjerojatno pametan potez da korisnici provjere je li funkcija već aktivna te da odluče žele li je zadržati ili isključiti.

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.