Četiri razloga zbog kojih vaša perilica loše suši posuđe

Izuzetno je frustrirajuće kada izvadimo čaše, zdjelice, šalice, tanjure ili drugo posuđe iz perilice, a ono je još uvijek vlažno i mokro.

Umjesto sjajno čistog i suhog posuđa, suočavamo se s neugodnim iznenađenjem. Uzroci zašto se to dogodi mogu biti brojni, no postoje četiri najčešća razloga zbog kojih vaša perilica ne suši posuđe kako treba, piše miss7.

Pogrešno smješteno posuđe u perilici

Pravilno slaganje posuđa u perilicu ključno je kako bismo osigurali temeljito sušenje. Ako u perilicu stavite previše posuđa ili tanjure, zdjelice, lonce ili drugo posuđe postaviš preblizu jedno drugome ili uz zidove perilice, zrak neće moći kružiti slobodno. To će rezultirati time da pojedini dijelovi posuđa ostanu vlažni, dok će drugi biti suhi. Zato je važno pridržavati se smjernica proizvođača o pravilnom smještaju posuđa, a isto vrijedi i za pribor za jelo.

Pogrešno namješten ciklus pranja

Mnoge moderne perilice posuđa imaju različite programe pranja, uključujući i one s opcijom sušenja. Ako odaberete krivi program ili ako zaboravite uključiti opciju sušenja, pranje može rezultirati nedovoljno osušenim posuđem. Pravilno podešavanje ciklusa pranja ključno je za osiguravanje temeljitog pranja i sušenja posuđa. Provjerite upute za svoj uređaj i budite sigurni da ste odabrali odgovarajući program po količini posuđa, ali i po tome koliko je zaprljano.

Premalo sredstva za ispiranje

Sredstvo za ispiranje igra ključnu ulogu u procesu sušenja posuđa. Ovo sredstvo pomaže u sprječavanju stvaranja mrlja i kapljica na posuđu, osiguravajući brže sušenje i posuđe koje se sjaji. Ako zaboravite dodati sredstvo za ispiranje ili ga stavite premalo, posuđe će ostati vlažno. Pobrinite se da uvijek imaš dovoljno sredstva za ispiranje u perilici i redovito ga nadopunjujte.

Perilica nije u stanju osušiti posuđe

Nažalost, neke starije perilice jednostavno nisu opremljene za učinkovito sušenje posuđa. Ako ste provjerili i isključili prethodno navedene razloge, moguće je da je vaša perilica zastarjela ili nije opremljena sustavom za sušenjem visoke učinkovitosti. U tom slučaju, razmislite o kupovini moderne perilice posuđa koja ima naprednu tehnologiju za sušenje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.