William zahtijeva da se u Kruni ne prikaže sporni intervju

Serija The Crown (Kruna) u protekle četiri sezone prikazala je brojne situacije koje su se u posljednjih 50-ak godina dogodile u kraljevskoj obitelji.

Međutim, kraljevska obitelj nije bila previše zadovoljna prikazivanjem tih scena jer su zadirale u njihovu privatnost, a čini se da neće biti oduševljeni ni nadolazećom sezonom.

U petoj sezoni će se i dalje obrađivati odnos princa Charlesa i princeze Diane, samo što će u njihovu priču biti upletena i Camilla, njegova sadašnja supruga. Kako piše Daily Mail, ekranizirat će se i Dianin intervju s bivšim BBC-jevim novinarom Martinom Bashirom.

Bilo nas je troje u tom braku, rekla je tada Diana novinaru, aludirajući na Charlesovu vezu s Camillom.

Međutim, princ William zahtijeva da se taj intervju više nikada ne prikazuje ni spominje. Netflix je njegove molbe odlučio ignorirati, a BBC tek djelomično uvažiti.

Generalni direktor BBC-ja Tim Davie rekao je kako sporni intervju više nikada neće biti emitiran u cijelosti, ali da će BBC i dalje koristiti neke njegove dijelove.

No Kruna će ga, izgleda, rekreirati u cijelosti, prenosi Index.

Kreatori Krune taj intervju vide kao ključni trenutak u petoj sezoni. Za pisce, burni brak između Charlesa i Lady Di doveo je do njezinog intervjua u Panorami, a posljedice te odluke odrazile su se i na posljednjih nekoliko mjeseci njezina života, rekao je izvor za Daily Mail.

Provedena istraga: BBC prekršio novinarske standarde i obmanuo princezu Dianu

(www.jabuka.tv)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.