Wikipedija zabranila korištenje najčitanijega portala na svijetu

Urednici Wikipedije odlučili su zabraniti britanski Daily Mail kao prihvatljiv izvor na svojim stranicama i proglasili su tu medijsku grupu ‘uglavnom nepouzdanom’, javlja Guardian.

Radi se o prvom slučaju otkad je osnovana ta besplatna online enciklopedija da se zabranjuje korištenje cjelokupnoga sadržaja neke medijske kuće. Čak i Fox News i Russia Today, čiji je sadržaj često upitan, se smiju koristiti kao izvori u člancima.

Urednici su se odlučili na ovaj potez zbog reputacije koju Daily Mail ima kao medij koji ‘slabo provjerava činjenice, fokusira se na senzacionalizam, pa čak i na izmišljanje’, prenosi Jutarnji list.

Iako će i dalje biti moguće stavljati poveznice na online izdanje Daily Maila, kada je članak o toj publikaciji ili nekom od njezinih novinara, no ukoliko korisnik pokuša navesti Daily Mail kao izvor informacije, iskočit će mu obavijest kako ga ne bi trebao koristiti, već bi trebao naći alternativni izvor.

Nitko iz Daily Maila, čije je online izdanje najčitaniji portal neke tiskane publikacije na svijetu, za sada nije komentirao odluku urednika Wikipedije.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.