Uskoro stiže Windows Cloud

Pričalo se puno o tome kako je Windows 10 posljednja verzija koju je Microsoft obznanio. Prema tim pričama, svaki novi sustav trebao bi biti samo nadogradnja na već postojeću stabilnu platformu. Neke je zanimljive informacije iznio i sam Microsoft, prema kojem se moglo iščitati da su ta nagađanja zapravo i poprilično točna.

No, nije dugo trebalo da nas Microsoft iznenadi i predstavi nam svoj novi operativni sustav, ovoga puta u puno drugačijem obliku nego što smo navikli. Iako službenih podataka još uvijek nema, jasno je da gdje ima dima ima i vatre. Pojavili su se na raznim blogovima screenshotovi novoga sustava kojega je Microsoft nazvao Windows Cloud. Ubrzo nakon toga pojavila se i ISO datoteka pa su mnogi korisnici već isprobali novost koju Microsoft planira ponuditi svojim korisnicima.

Windows Cloud platforma je koja će biti namijenjena manje zahtjevnim korisnicima, a jedan od njezinih najvećih nedostataka jest zatvorenost. Prema dostupnim informacijama, ta će platforma biti zatvorena za sve aplikacije koje neće biti u službenom Windows Store-u. Dakle, nećete biti u mogućnosti nasnimiti ništa vlastito, što Microsoft ne nudi u svojoj trgovini, piše PCChip.hr.

Dakako, veliki je to nedostatak za mnoge korisnika, ali isto tako i prilika za one manje zahtjevne. Šuška se kako će navedeni Windows biti dostupniji po puno manjoj cijeni od one na koju smo inače navikli. Dakle, spušta se cijena, ali se spušta i raspon mogućnosti samih korisnika.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.