Drinovci: Zlatni pir Zaharije i Dragice Šimić

Jedva primjetni osmijeh na licu, ponos na čelu i suza u oku bile su tri osobitosti na proslavi pedeset godina braka – Zlatnog jubileja kojega su, u nedjelju 5. veljače 2017. pod svetom misom u 12:30 sati,  proslavili Zaharije Šimić i njegova životna suputnica Dragica r. Nuić.

Sažeti njihove živote je prilično teško. U njihovim sudbinama isprepleli su se ratovi, zatvaranje, progon i mučenje članova njihovih obitelji. Naime, Zaharije je kao dijete ostao bez oca koji je nestao na Križnom putu. Ostao je rano i bez majke koju su mučili i proganjali službenici komunističke vlasti. Nakon smrti roditelja odgajao ga je djed, ali i on je brzo umro pa je Zaharije već odmalena shvatio da se mora izboriti za svoju budućnost i sam krojiti svoju sreću uz pomoć Boga i svojih sposobnosti te snagom svoga karaktera.

Iako nije bio bogat, nije bio ni iz ugledne obitelji, niti je bio na uglednoj poziciji u društvu,  ipak ga je srce njegove Dragice r. Nuić izabralo za svoga životnog suputnika i zaštitnika.

5. veljače 1967. godine dok su se osjećale posljedice Drugog svjetskog rata u Drinovcima, a o slobodi i Hrvatskom proljeću se potiho govorilo, Zaharije i njegova Dragica dali su obećanje pred Bogom i jedno drugome te da će ljubiti jedno drugo u dobru i zlu, zdravlju, bolesti, radosti, žalosti i svemu što život donese.

Plodovi njihovih pedeset zajedničkih godina provedenih u braku su troje djece i desetero unučadi , koje su odgajali u skladu s vjerskim načelima i tradicijom koja podrazumijeva ljubav prema Bogu i narodu i  kojima su bili okruženi i na ovome svečanom činu.

Misu i obred vjenčanja kao i misu zahvalnicu kojima su obilježili pedeset godina braka predvodio je njihov rođak fra Vinko Prlić.

Dragim slavljenicima Zahariji i Dragici od srca čestitamo i želimo još puno sretnih godina provedenih u zdravlju, veselju i Božjem blagoslovu.

(www.grude-online.info)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.