WHO: Ne preporučuje se turističko korištenje Covid putovnica – Jabuka.tv

WHO: Ne preporučuje se turističko korištenje Covid putovnica

Visoki dužnosnik Svjetske zdravstvene organizacije rekao je da se takozvane Covid putovnice ne bi trebali koristiti za međunarodna putovanja zbog brojnih zabrinutosti, uključujući etičke razloge jer cjepiva protiv koronavirusa nisu lako dostupna na globalnoj razini.

Na brifingu za novinare, čelnik WHO-a za hitne slučajeve dr. Michael Ryan rekao je da postoje stvarna praktična i etička razmatranja za zemlje koje razmatraju upotrebe certifikata o cjepivima kao uvjeta za putovanje, dodajući da zdravstvena agencija Ujedinjenih naroda za sada to ne preporučuje, javlja AP.

Cijepljenje jednostavno nije dostupno širom svijeta i nije dostupno na pravnoj osnovi, rekao je Ryan. WHO je ranije primijetio da je još nepoznato koliko traje imunitet od brojnih licenciranih COVID-19 cjepiva i da se podaci još uvijek prikupljaju.

Ryan je također primijetio da bi strategija mogla biti nepravedna prema ljudima koji se iz određenih razloga ne mogu cijepiti i da bi zahtijevanje Covid putovnica moglo omogućiti da se nepravda i nepravednost dodatno uvrste u sustav.

(www.jabuka.tv)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.