WhatsApp uveo novu fantastičnu opciju

WhatsApp je uveo novu funkciju pod nazivom Chat Lock, koja će omogućiti korisnicima popularne aplikacije da sačuvaju privatnost nekih od svojih chatova.

Novi alat pruža mogućnost korisnicima da “zaključaju” bilo koji chat, koji se potom sprema u specijalnu mapu dostupnu isključivo nakon biometrijske identifikacije, skeniranja otiska prsta ili lica, odnosno unošenja aktualne lozinke. Aktiviranjem ove funkcije se zaključani chatovi sakrivaju u notifikacijama.

Kako bi koristio novu funkciju, korisnik treba dodirnuti chat ili grupu te odabrati opciju zaključavanja. Kada želi pročitati chat, dovoljno je da unese šifru ili obavi biometrijsko skeniranje.

Iz WhatsAppa kažu da je ovo sjajna nova funkcija za one koji dijele mobitele s članovima obitelji ili pak one koji žele sakriti sadržaj određenih chatova od osoba koje “privremeno drže njihov telefon”, prenosi Klix.

Također, moguće je u potpunosti zaključati pristup aplikaciji WhatsApp.

Kompanija već priprema nove mogućnosti za Chat Lock, a među njima je kreiranje posebne lozinke za svaki chat, kao i alat koji zaključava chatove na više uređaja. Meta čini sve kako bi učinila WhatsApp što sigurnijim i pouzdanijim, a nedavno je unaprijedila sustav verifikacije kako bi odagnala prevarante te je dodala više opcija za nestajuće poruke.

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.