Vuković: Sramotno je da o ponudi Vlade HNŽ-a saznajemo iz medija – Jabuka.tv

Vuković: Sramotno je da o ponudi Vlade HNŽ-a saznajemo iz medija

Službena ponuda Vlade Hercegovačko-neretvanske županije uopće nije stigla do sindikata zdravstva i naš štrajk se nastavlja sve dok se ne potpiše kolektivni ugovor, kazao je Feni predsjednik Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a Dalibor Vuković.

Potpuno je sramotno da Vlada o nečemu obavještava javnost i da to novinari saznaju prije nego što je taj akt uopće došao do sindikata. Čim oni obavijeste novinare i javnost zbog svog PR-a prije nego što obavijeste onoga kome se obraćaju, tu su stvari mutne, kazao je Vuković.

Prema onome što je vidio u medijima, Vuković je ocijenio da je jučerašnja ponuda Vlade HNŽ-a istovjetna ponudi koju je ministar zdravstva, rada i socijalne skrbi HNŽ-a Goran Opsenica uputio sindikatima u rujnu 2020. godine.

Ono što se svim tim radnjama zamagljuje je samo jedna činjenica – ni pod koju cijenu ne žele da dođe do toga da pregovarački tim Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar dođe na pregovore pred ministra i Vladu i to je srž problema, ustvrdio je Vuković.

Vlada HNŽ-a nudi povećanje plaća zdravstvenim djelatnicima

Još jednom je poručio kako će sindikalisti ustrajati u ostvarivanju svojih zahtjeva te kako će štrajk trajati sve do trenutka potpisivanja novog kolektivnog ugovora.

Oko 2.000 članova Nezavisnog strukovnog sindikata radnika u zdravstvu HNŽ-a i Nezavisnog sindikata zaposlenika SKB-a Mostar od 10. prosinca prošle godine nalaze se u generalnom štrajku. Sindikalisti traže povećanje plaća i novi kolektivni ugovor o pravima i obvezama poslodavca i radnika u oblasti zdravstva.

Vlada HNŽ-a u utorak je priopćila da sindikalistima nudi povećanje visine osobnih dohodaka i drugih prava djelatnicima u zdravstvu, na tragu postotaka i prava koji su zajamčeni važećim kolektivnim ugovorom s liječnicima i stomatolozima, u jednakim omjerima.

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)


6 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.