Vrhovni sud RH raspravlja o žalbama na prvu presudu Zdravku Mamiću – Jabuka.tv

Vrhovni sud RH raspravlja o žalbama na prvu presudu Zdravku Mamiću

Više od dvije i pol godine od nepravomoćne presude Vrhovni sud Republike Hrvatske u utorak je počeo raspravljati o žalbama na prvu presudu odbjeglom Zdravku Mamiću i njegovim suoptuženicima za izvlačenje 116 milijuna kuna (oko 15 milijuna eura) iz zagrebačkog GNK Dinama.

Iako je uoči izricanja prve presude na osječkom Županijskom sudu Mamić pobjegao pred hrvatskim pravosuđem na javnu sjednicu Vrhovnog suda RH trebao bi se uključiti video vezom iz BiH.

Zajedno sa svojim odvjetnicima i suoptuženicima Mamić od početka odbacuje optužbe o organiziranom izvlačenju novca iz zagrebačkog nogometnog kluba, dok za prvostupanjsku presudu tvrdi da je nezakonita.USKO

USKOK se, iako zadovoljan što su optuženici osuđeni, na presudu žalio jer smatra da su kazne trebale biti veće, posebno jer je Mamić osuđen da je pribavio čak 52 milijuna kuna za sebe i još 25 milijuna kuna za suoptuženog brata Zorana.

Najviše novca izvučeno je, prema presudi, preko lažnih dodataka ugovorima o transferima Dejana Lovrena i Luke Modrića protiv kojega je zbog lažnog svjedočenja na Mamićevu suđenju bila podignuta i optužnica, ali ju je sud odbacio.

Uz Zdravka Mamića, nepravomoćno osuđenoga na šest i pol te Zorana Mamića kažnjenoga s četiri godine i 11 mjeseci zatvora, na prvom je suđenju bivši Dinamov direktor Damir Vrbanović dobio tri godine, a poreznik Milan Pernar četiri godine i dva mjeseca zatvora.

U međuvremenu Mamić je sa svojim suradnicima zaradio nove optužnice zbog izvlačenja novca iz Dinama, a početak suđenja za nezakonitosti teške oko 200 milijuna kuna (oko 26 milijuna eura) duže se vrijeme odgađa zbog bolesti optuženika.

Iako ne dolazi na svoja suđenja Mamić je od bijega preko granice video vezom već svjedočio pred osječkim Županijskim sudom u postupku Franji Vargi optuženom da je izrađivao lažnu SMS prepisku kojom je navodno trebao dokazati da je Mamić žrtva politike i pravosuđa u postupku o kojemu sada odlučuje Vrhovni sud.

Nakon što razmotri sve argumente obrane i tužiteljstva Vrhovni sud RH donijet će odluku iza zatvorenih vrata i objaviti ju naknadno.

(Hina)


6 komentara

  • Ajmo Žabari! Udrite komentare protiv Mamića, kao i do sada. Komentirajte, kad već nemate priliku komentirati nikakve uspjehe Bolesnika s Poljuda.

  • Puca mi kuki za ”bolesnika s poljuda”, a jos vise mi puca kuki za ovim sudski osudjenim KRIMINALCEM i NARKOMANOM, pickastim bjeguncem od pravosudja, jado jadni zadojeni, lako li vas je kupiti za bokal vina oj ercegovci moralni. Jebo te Mamic. Jebo te i Ajduk sugavi.

  • Stavite mu malo soli na rep.. Maminjo ima lovu i sprda se sa drzavom. Da je kakav bjednik bio bih isporucen u RH i to svezan za 24 h. Tko ima lovu pred zakonom je vazda cist.

  • Dezertera treba vratiti u Remetinec. Nema mi HR Pravosude da milon kuna nagradu dovest cu ga u Zagreb sa par ljudi i predati Policiji.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.