Vukoja: Bećirović vrlo dobro zna moje kvalitete, nemam nijedne mrlje u karijeri

Čudi me da Denis Bećirović, čovjek s kojim sam radio, toliko surađivao i koji zna moje kvalitete, prije svega pravne, može tvrditi da na poziciji suca Ustavnog suda BiH treba biti osoba s visokomoralnim kvalitetama.

Kaže ovo u ekskluzivnom razgovoru za “Dnevni avaz” Marin Vukoja, novi sudac Ustavnog suda BiH, kojeg je Parlament FBiH na maratonskoj sjednici u Sarajevu imenovao na ovu poziciju.

Bećirović pozvao Parlament FBiH da ne podrži izbor Marina Vukoje

Radim cijeli život profesionalno, nemam nijedne mrlje u karijeri. Upravo to što se traži, visokomoralne kvalitete propisane Ustavom, mislim da ispunjavam. Zato sam se i javio na natječaj. Ono što je predviđeno Ustavom BiH kao uvjet, ispunio sam, javio se. Cijeli život sam bio profesionalac.

Sedamnaest godina radim u Parlamentarnoj skupštini, nijednog incidenta nemam, na bilo kojoj osnovi, bilo kakav propust. Pogotovo sam ponosan što sam dobar dio sebe za ovih 17 godina ugradio za izgradnju službi Parlamentarne skupštine, i to na jednu visoku razinu, zajedno sa svojim kolegama i službenicima, kako ni u čemu ne bismo zaostajali za Europskim parlamentom. Na to sam posebno ponosan, kaže Vukoja.

Na pitanje kako komentira priče da je stranački čovjek te višemjesečne napade na njega, odgovorio je:

Marin Vukoja izabran za suca Ustavnog suda BiH

Pogotovo me sada čudi, jer sam surađivao dugo godina s članom Predsjedništva Denisom Bećirovićem, kada u jednom trenutku boldira da se traže visokomoralne kvalitete, a mi se vrlo dobro znamo i osobno. A u to su se uvjerili svi zastupnici iz svih političkih stranaka za ovih 17 godina.

Što se tiče moralnih kvaliteta, one se ne mogu izlagati, ali zna gospodin Denis Bećirović vrlo dobro moje kvalitete – i moralne i pravne. A znate iz Predsjedništva tko je imenovan za razne veleposlanike, a onda govorite o nečijem iskustvu i „vagate“ ga. Ima tu dosta priče, navodi Vukoja.

Najveću sam diskriminaciju osjetio prije godinu i pol, kada je Ustavni sud FBiH imenovao suca koji nikad nije radio u pravosuđu, a bio je izrazito politička osoba i politički aktivan, za razliku od mene koji jesam nekad bio na rezervnoj listi za Dom naroda. Danas na mnogo političkih funkcija imamo nestranačke ljude. Ja nikad nisam javno izražavao političke stavove, ističe Vukoja u razgovoru za “Avaz”.

Evo kako su za Vukoju pojedinačno glasali federalni parlamentarci

(www.jabuka.tv)

28 komentara

 • Bećirović obični štreber i velikobošnjački unitarista. Neka mu sklone blesimetar neće niti jednu rečenicu znati izgovoriti. Vjerojatno autobusni doktor znanosti.

 • Marine , puste kretene nek pričaju šta hoće. Takvih izroda je uvjek bilo i biće. Častan si i pošten čovjek , ostani takav i dalje.

 • I ja mislim,da dobivate placu na osnovu toga sto si u stranci, a ne na osnovu strucnosti i to puno i puno godina.Ako imas iskustvo, a da nisi bio u stranci.Onda je to ok…

 • Vukoja je HDZ partijas isto kao i Ivo Rozic i ostala kompanija ,Lasic koje jos bio u igri ,nema nama pravde dokle god partijasi HDZ i njihova djeca budu tužitelji ,suci ..netko ukrade zvaku pa ga razapnu na sva zvona a netko ukrade milijune pa završi bez zatvora ,kako to ..nepravda ..
  Koliko znam ovog Vukoju nista posebno lik slabo govori jezike ,jednu god vise ili dvi studirao …HDZ ovac ne moze nitko biti vec HDZ ovci i Skojevci i njihova slavna djeca ..istinu kazem ❤️💙😔😔

 • hej ….Vukoja,

  tvoja je najveća mrlja ŝto si ostao da budeŝ Hrvat.

  Trebaŝ onako kao Komŝić pa nebi bilo problema.

 • Becirevic je velikobosnjacki nacionalista, mrzi hrvate i srbe. Postao je glas Reisa Kavazovica i takmiči se sa Komsicem tko ce radikalnije nastupati. Smrad obicni

 • Sram vas i stid bilo svih što govorite protiv Marina.
  Trebamo biti ponosni na njega i njegov rad.
  Pa ljudi moji vidite li vi kakvi su ovo drugi.

  • Zasto bi bio ponosan na profesionalnog uhljeba? Koje to potrebne kvalifikacije ovaj ima da obnasa duznost koju bi trebao? Nikakve.

 • Svi koji ste u HDZ-u ste s MRLJAMA! Hajde postignite nešto, a da niste nikad bili ni u jednoj stranci kad ste tako sposobni i pametni! Obični analfabeti ste, uhljebi, bagra!

 • jedini uspjeh Komŝića na izborima kod noŝnjaka je mržnja i podvale prema Hrvatima.

  Zbog takvih poput Komŝića ….presretan sam ŝto je Marin Vukoja izabran za sudca Ustavnog Suda.

 • Koliko iskustva u sudstvu ima gosp Vukoja? Koliko ja znam nimalo..bio je tajnik i bavio se protokolom, jedino iskustvo mu je Čovićev rektalni alpinist.

 • Aj bgt ne seri, ovo sto ovaj Vukoja radi je kao da se javis za sefa kirurgije, a nisi u bolnicu nikad u zivotu krocio. Morate li biti toliko jadni vazda da se uvijek kuka bez potrebe na temelju nacija i vjera.

 • Pošten i častan čovjek. Kad god bi se susreli na ulicama Širokoga, uvijek vedar i upitan. Iako je stariji od mene duplo. Živio ti nama ljudino. Pijemo piće kad se vidimo.

  • Za sudca ustavnog suda treba biti vedar i upitan? Jesu to potrebne kvalifikacije? Nastranu kakav je on kao osoba,
   čovjek nema iskustva za taj posao i to je istina. Dobio ga je jer odgovara Čoviću.
   Sad se to sve prikriva nekim nacionalnim prepucavanjima, što opet odgovara gore spomenutom jer on se pomoću tih prepucavanja održava na vlasti dvadeset godina. I tako se vrtimo u krug, a naroda sve manje.

  • Glasao bi za sposobnog i kvalificiranog, nebitno koje nacije i vjere. A da ovog mazluma podrzim jer eto nas je i to mu jedina kvalifikacija, ne dolazi u obzir, smijesni ste

 • Dobar konj ima sto mana a loš samo jednu nevalja stara narodna i ispravna .vukoja podrška i samo nastavi dalje ne osvrći se na komentare i nedaj da te to profesionalno zamara pozdrav i sretno

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.