Vujanović: Nezgodno je slagati momčad kad ne znaš koju ćeš ligu igrati

Od ponedjeljka su s novim – starim trenerom Damirom Vujanovićem u pogonu košarkaši Širokog čija je momčad ponovno ovoga ljeta pretrpjela dosta igračkih promjena, a formiranje nove će ovisiti o natjecanju u kojem će klub zaigrati što dodatno usložnjava njihovu trenutačnu poziciju.

Vujanović je za novog trenera imenovan prije sedam dana i momčad poveo u pripreme koje ovih dana karakterizira neizvjesnost u nekoliko aspekata, piše Dnevni list.

– Nakon dugog vijećanja uprave kluba odlučili su meni ponuditi da vodim prvi tim, a što sam ja prihvatio. Ipak sam tu dugi niz godina i manje više poznajem situaciju te sam odlučio prihvatiti izazov ove sezone, govori Damir Vujanović.

– Krenuli smo u ponedjeljak s mlađom ekipom, od prošle sezone su tu ostali Andrija Ćorić, Josip i Ante Mikulić, Jure Zubac i Ivan Karačić. Priključili smo nekolicinu mlađih igrača iz našeg omladinskog pogona, dodao je.

Klub je u međuvremenu ugovore potpisao s razigravačem Jurajom Segarićem (25) koji je lani bio član Zadra te bekom iz Slovenije, Majom Kovačevićem (26), koji dolazi iz grčke Druge lige, odnosno kluba AO Pagrati.

– Intenzivno radimo na dovođenju još dva igrača koji bi nas trebali pojačati. Nažalost još uvijek čekamo da vidimo hoćemo li igrati kvalifikacije za ABA ligu tako da će u slaganju momčadi puno toga ovisiti o tome u koje ćemo natjecanje, pojašnjava Vujanović.

Rok za uplatu iznosa od 150.000 eura za pozivnicu u kvalifikacijski turnir ABA lige je 1. rujna i dotad će Široki definitivno morati odlučiti.

– Ako bude kako mi priželjkujemo, odnosno da idemo na taj kvalifikacijski turnir, sigurno ćemo se još pojačati s nekoliko kvalitetnih igrača, a što će zahtijevati i novu financijsku injekciju. Ukoliko ipak ne budemo, morat ćemo se spremiti za bh. ligu koja starta sredinom listopada i prema tome slagati momčad, kazao je Vujanović, piše Dnevni list

U svakom slučaju će Široki u svoje redove dovesti još dva spominjana košarkaša.

– Dosta smo deficitarni na visokim pozicijama jer su od lani tu ostali samo Karačić i Mikulić pa ćemo tu tražiti neka rješenja. Jedan ili dva igrača, to će ovisiti i o financijskom dijelu. Naglasak će ipak biti na prošlosezonskim članovima, odnosno radu s mladima gdje bi trebali provjeriti nekoliko njih kako bi vidjeli tko može ispratiti zahtjeve koji nas očekuju u narednoj sezoni, zaključio je Damir Vujanović.

Ostali bez kompletne postave

Široki je ponovno ovoga ljeta ostao bez kompletne prve postave igrača.

– Trenutačno je situacija zaista teška, u problemima smo. Svi igrači koji su činili kostur momčadi i imali iskustvo ABA lige su otišli, a tu prvenstveno mislim na Tonija Katića, Josipa Bilinovca, Ivana Mimicu, Ivana Novačića, Coryja Remekuna, tako da smo praktički ostali bez kompletne prve petorke. I Domagoj Bošnjak se ovoga tjedna priključio treninzima Zadra iako još nije definirano hoće li ponovno na posudbu ili potpisati novi ugovor, rekao je Vujanović.

Iz ove kože ne možemo

Vjerojatno još deset dana struka neće znati za koje natjecanje sprema momčad, a što donosi dodatnu dozu neizvjesnosti.

– Teška je situacija jer ponovno trebamo slagati novu momčad, a trenutno ne znamo za koje natjecanje tako da smo u jednom nezgodnom položaju. Ali ja sam bio svjestan toga kad sam ulazio u ovaj projekt i pristao sam na to, tako da se trenutačno iz ove kože ne može i pokušat ćemo izvući maksimum što se bude mogao, izjavio je Vujanović.

(www.jabuka.tv)

20 komentara

Komentiraj: