Vučić: U toj borbi ćemo i pobijediti

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić izjavio je u srijedu u Raškoj, nakon najnovijih incidenata u sjevernom dijelu Mitrovice, da će Beograd pokušati sačuvati mir, poručivši tamošnjim Srbima da zaštite svoj narod i da će biti uz njih ukoliko dođe do nasilja.

Samo imajte u vidu kolika je cijena koju ćemo svi mi morati platiti i zašto je moja molba da to pokušamo izbjeći, istaknuo je Vučić poslije sastanka s predstavnicima Srpske liste i građanima sa sjevera Kosova.

Srbijanski predsjednik poručio je kako je najvažnije sačuvati mir.

Vidim kakvo je raspoloženje, što god da vas molim znam da me nećete poslušati, naravno da bih volio da sačuvamo mir jer je to od presudnog značaja. Beograd će biti uz vas, istaknuo je Vučić.

Predsjednik Srpske liste s Kosova Goran Rakić rekao je da će, ukoliko se ponovi nešto poput događaja u srijedu ujutro, “imati opći otpor”.

Ma što to značilo i u kakvom god kontekstu vi to shvatili, predsjedniče. Branit ćemo se svim i svačim raspoloživim, rekao je Rakić, nakon čega je uslijedio pljesak, a pristaše su uzvikivali su da je ovo “posljednji  put”. Ukoliko se sljedeći put dogodi nešto slično, uslijedit će opći otpor srpskog naroda, rekao je Rakić, a javlja agencija FoNet.

U srijedu su se u sjevernom dijelu Mitrovice čule sirene za opasnost, nakon intervencije kosovske policije, po  čijem je priopćenju bila riječ o akciji “spriječavanja krijumčarenja robe”. Građani se izašli na ulice, a bačeni su suzavac i šok bombe.

Dramatično na Kosovu: Nakon sukoba s policijom ustrijeljen Srbin

Direktor Kliničko-bolničkog centra Mitrovice Zlatan Elek je izjavio za N1 da je ozlijeđeno 10 osoba, a jedan muškarac je teško ranjen.

U povodu tih događaja Vučić je ranije izjavio da je Priština za ove akcije, prema obavještajnim saznanjima Srbije, imala podršku “barem jedne države” koja nije članica EU.

U borbi u kojoj moramo štititi živote naše djece na Kosovu, u kojoj moramo štititi njihov opstanak, ne samo da ćemo ih zaštititi nego vam kažem po prvi put sa sigurnošću, da ćemo u toj borbi i pobijediti, naglasio je.

Vučić je po dolasku u Rašku rekao da je kontaktirao specijalnog predstavnika EU-a Miroslava Lajčaka, a da je u Rašku stigao kako bi čuo predstavnike Srpske liste o današnjim incidentima.

Na sastanku s Vučićem u Raški  bili  su i ministri policije i obrane Aleksandar Vulin i Nebojša Stefanović, te direktor Ureda srbijanske vlade za Kosovo Petar Petković.

(www.jabuka.tv)

11 komentara

  • Da da pobjedit ce kao i u zadnjem rati. Samo neznam dali je poveo sinove i rodbinu da idu u rat? Ova spodoba je zlo danasnjice. Odkad Djindica u ise ova spodoba samo huska i zaostrava stanje.

  • Koga štotiš četničko kopile? Štitiš samo Srebe – kriminalce, jer kosovska je policija pošla hapsiti sve kriminalce, Šiptare, Srbe i ostale, a ne nekog “zato što je Srbin”, što nam pokušavaš kazati i dokazati. Smeće jedno četničko! Opet ćeš ti dobiti po picoustoj gubici!

 • Ko i do sada. Svaki rat počeli i izgubili. Kosovsku bitku i sad slave a izgubili je. Imate priliku da vam država bude u obliku beogradskom pašaluka.

 • Gluposti u komentarima,svako zlo dolazi sa Kosova i Albanije…to su provjereni i dokazani radikalni islamisticki koljaci ISIL-a kojima je cilj pregaziti kriz u Evropi.

 • Akbanci su jedini koji se nisu zbog vjere podijelili na tri nacije. Bili su katolici ali su mnogi silom prilika postali muslimani.

 • Za 9:08
  Šta kažeš silom aa?
  Ma nemoj.
  Onda su svi trebali i na Kočerinu preći na drugu vjeru jelde. Smiješan si i glup a zapravo valjaš pizd.rije.Prešli su radi povlastica itd.Misliš li da su naši pradjedovi uživali tada ali ipak nisu prešli i napustili svoju vjeru zbog nekakva imanja i doušništva.Toliko mudrac samo da znaš.

  • Mnigi Albanci su tada emigrirali u Italiju i Hrvatsku. Nažalost okupacija je u Albaniji trajala predugo pa se nisu vratili na staro. Ali opet kažem kod njih je nacija ispred vjere.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.