Vučić s Macronom razgovarao o BiH

Nakon sastanka u Parizu predsjednici Francuske i Srbije Emmanuel Macron i Aleksadar Vučić održali su zajedničku konferenciju za novinare na kojoj su se, između ostalog, dotaknuli i Bosne i Hercegovine.

Želim ponavljati koliko nam je važno, koliko i vama gospodine predsjedniče, da Bosna i Hercegovina ostane ujedinjena zemlja. Europski plan rasta za Zapadni Balkan podržavat će sve napore zemalja regije da prevladaju konflikte prošlosti, usvajaju reforme i povećavaju konkurentnost u ekonomiji, rekao je Macron.

Također, francuski predsjednik je dodao da Francuska cijeni privrženost Srbije jedinstvu u BiH.

S druge strane, Vulić je kazao da Srbija održava i da je uvijek podržavala integritet BiH, ali i integritet Republike Srpske u okviru BiH, u skladu sa Daytonskim sporazumom i da će to nastaviti činiti, prenosi Klix.

Što se svih drugih stvari tiče, ja vjerujem da ima još mnogo oblasti gdje ćemo našu suradnju produbiti. Mi vama vjerujemo gospodine predsjedniče. Vi ste meni obećali neke sitnice – koje su za vas sitnica, a za mene i za nas, za našu zemlju, krupne stvari. I to ste u potpunosti ispunili. Vi ste čovjek od riječi, ja vam izuzetno vjerujem. I mi izuzetno poštujemo i volimo Francusku, rekao je Vučić.

(www.jabuka.tv | Foto: ABACA / Pixsell)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.