Vučić otvorio sajam u Mostaru: Postajemo pametniji i bolji susjedi

Predsjednik Republike Srbije Aleksandar Vučić svečano je otvorio 21. međunarodni sajam gospodarstva u Mostaru, istaknuvši da je ovo četvrta godina da je na sajmu u Mostaru te zahvalivši se Mostarcima na strpljenju. Vučić je poručio i da je Mostar danas centar cijele regije.

Hvala Mostarcima na nevjerojatnom gostoprimstvu. Već dva dana trpe da nas petorica-šestorica s osiguranjem prolazimo kroz grad, ometamo ih u svakodnevnim poslovima. Ali Mostar ne samo da je centar Hercegovine i Bosne i Hercegovine, već centar regije. Mostarci, trebate biti ponosnima na svoj grad, poručio je Aleksandar Vučić.

Vučić je kazao da smo u regiji svi susjedi, ali da je to i riječ koja govori o udaljenosti.

Mi smo bliže i više od toga. BiH je bila partner na Sajmu poljoprivrede u Novom Sadu, koji je jedan od najvažnijih sajmova u Srbiji. To govori da postajemo pametniji i bolji susjedi koji umiju pronaći zajednički interes, da bude dobro njihovom susjedu i, nadam se, prijatelju, naglasio je Vučić.

Vučić je dodao i da je jedini način da se čovječanstvo iskupi za greške koje radi upravo suradnja.

Jedini način je da se čovječanstvo iskupi jeste suradnja. I nama je u regiji potrebno iskupljenje za sve greške, gluposti i krvave sukobe, rekao je srbijanski predsjednik u govoru kojim je otvorio sajam u Mostaru.

Članu Predsjedništva BiH Draganu Čoviću uoči otvaranja Sajma organizatori su uručili priznanje za međunarodnu promociju Međunarodnoga sajma gospodarstva u Mostaru. On se zatim na neformalan način zahvalio svima koji su svojom nazočnošću uveličali otvaranje mostarskoga sajma.

Prije 21 godinu to je bila lokalna manifestacija koja je nakon dvije godine trebala dati pokretački zamah gospodarstvenicima. Danas ste došli u naš Mostar, našu Hercegovinu, moju domovinu BiH koja pretendira biti dijelom EU. BiH kao jedini put ima europski put, izjavio je Čović.

Lider HDZ-a je kazao da je uvjeren da će BiH nastaviti putem jačanja odnosa sa Srbijom i da će uskoro riješiti sva otvorena pitanja s Hrvatskom i Srbijom.

Izetbegović i Zvizdić nedolaskom u Mostar poslali poslali jasnu poruku

Direktorica Mostarskoga sajma Dalfina Bošnjak kazala je da će u sklopu pet sajamskih dana biti upriličene redovne manifestacije, tematske konferencije, okrugli stolovi i brojna druga zbivanja. Ona je kazala da joj je drago što je Srbija partner ovoga sajma, što dovoljno govori o prijateljskim odnosima BiH i susjedne zemlje.

Uz Srbiju, na sajmu će se do 14. travnja predstavljati izlagači iz još dvadesetak zemalja, od kojih su najzastupljenije zemlje regije te Kina, Mađarska i Italija.

Nazočnima se obratio i gradonačelnik Mostara Ljubo Bešlić, koji je rekao da mostarski sajam već 21 godinu djeluje na zavidnoj razini i donosi nova partnerstva. On je rekao da je Srbija došla pokazati da smo bolji i jači ako smo udruženi u ekonomiji.

Neka i ovaj Sajam bude mjesto razmjene gospodarskih ideja. Svima vam želim lijep i ugodan boravak u našem gradu, rekao je Bešlić.

Edukacija kadrova: Zračna luka Mostar u suradnji s Tuzlom

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.