Vučić i Borisov: Sve za mir i stabilnost na Balkanu | Jabuka.tv

Vučić i Borisov: Sve za mir i stabilnost na Balkanu

Srbijanski predsjednik Aleksandar Vučić i bugarski premijer Boyko Borisov složili su se u utorak u Mostaru kako je potrebno uraditi sve što je moguće da bi se sačuvali mir i stabilnost na Balkanu.

Mnogo je vremena ispred nas i mnogo se toga može dogoditi, ali je važno da uradimo sve što je moguće da se sačuvaju mir i stabilnost na Balkanu, kazao je Vučić u zajedničkom obraćanju medijima s bugarskim premijerom.

Dodao je kako je Srbija posvećena miru i stabilnosti u regiji te da će pokušati naći rješenje i kompromis za sve probleme u regiji.

Svaki sukob vratio bi nas stotinu godina unazad i sve bi se pokvarilo ukoliko bi došlo do bilo kakvih sukoba, zaključio je Vučić, prenosi Vecernji.ba.

Obraćam se našoj braći Bošnjacima, Srbima, Hrvatima, čitavoj regiji… Moramo pokazati razum jer će posljedice snositi samo Balkan što smo već jednom doživjeli i što ne bismo željeli da se ponovi, izjavio je bugarski premijer, ocijenivši kako svi lideri Balkana moraju pokazati razum jer Europa želi mir na Balkanu.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj: