Vrijeme u prosincu s čestim izmjenama toplih i hladnih perioda

Vrijeme u prosincu će biti  sa čestim izmjenama toplih i hladnih perioda. Prva dekada trebala bi biti hladnija od višegodišnjega prosjeka, nešto malo toplije u odnosu na višegodišnji prosjek očekuje se početkom treće dekade  prosinca, kazao je Agenciji Fena klimatolog Federalnog hidromeotorološkog zavoda BiH Dženan Zulum.

Prema statističkim pokazateljima u prosincu srednje temperature bi trebale biti nešto ispod ili u granicama višegodišnjeg prosjeka. Prosječna temperatura za glavni grad BiH iznosi u prosincu 0,3 stupnja, dok u Mostaru prosječna temperatura je 6,2 stupnja, u Tuzli 0,9, a u Bihaću 1,7 stupnjeva Celzijeviih.

Ukupne količine padalina bi trebale biti u granicama višegodišnjega prosjeka. Prosječni zbroj padalina u prosincu u Sarajevu iznosi 85 litara po metru kvadratnom, u Tuzli 72, dok na području Bihaća srednja količina padalina u prosincu iznosi 111 litara po metru kvadratnom, kazao je Zulum.

Govoreći o sezonskoj prognozi za prosinac, siječanj i veljaču, Zulum navodi da će zima 2012./2013. biti u granicama ili nešto iznad višegodišnjega prosjeka što se tiče temperatura. Dok bi količine padalina trebale biti nešto ispod višegodišnjega prosjeka.

U siječnju bi temperature trebale biti nešto iznad višegodišnjih, a padaline ispod višegodišnjeg prosjeka. U veljači bi temperature trebale biti u granicama ili nešto ispod višegodišnjeg prosjeka ovisno od kraja BiH, dok bi padaline trebale biti ispod višegodišnjeg prosjeka, kazao je Zulum. (Fena)

(www.jabuka.tv)

3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.