Ugledni hrvatski znanstvenik, Davor Pavuna, dolazi u Mostar

Jedan od najpoznatijih hrvatskih znanstvenika, ugledni fizičar, profesor i vizionar prof. dr. sc. Davor Pavuna održat će u četvrtak 6. prosinca javnu tribinu u organizaciji Hrvatske kulturne zajednice Troplet. Tribina pod naslovom „Put, istina i život – očima znanstvenika“ održat će se u dvorani župne crkve sv. Petra i Pavla u Mostaru s početkom u 20,00 sati.

Prof. Pavuna jedan je od najuglednijih fizičara današnjice. Eksprimentalnu fiziku diplomirao je u Zagrebu, doktorat znanosti postigao u Cambridgeu, sudjeluje u brojnim svjetskim projektima, a trenutno je i savjetnik amričkog predsjednika Baracka Obame za energetiku.

Često održava tribine i predavanja govoreći o svom životnom putu – od ateista do gorljivog vjernika, zagovaratelja i Kristovog propovjednika koji javno kritizira življenje ovozemaljske prosječnosti te istovremeno zagovara i preporuča potpunu predanost Svevišnjem.

Trgnimo se iz svakodnevne proječnosti, letargije i uspavanosti. Produbimo svoju vjeru i oduprimo se negativnim utjecajima modernog vremena. Usprotivimo se relativiziranju univerzalnih vrijednosti i svjedočimo svoju vjeru u Onoga koji nas nadahnjuje za djela ljubavi.
Poslušajmo što nam govori čovjek koji je godinama živio daleko od Boga i Crkve, oslanjajući s u potpunosti na ovozemaljske i prolazne vrijednosti sve do trenutka dok svoj put, istinu i život nij pronašao u Bogu koji je beskonačan.

(www.jabuka.tv | Foto: Domagoj Ledić)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.