Vrgorački gradonačelnik srezao plaće gradskim djelatnicima

Novi vrgorački gradonačelnik Ante Pranić stupio je na dužnost i prvoga radnoga dana sve plaće djelatnika gradske uprave snizio na minimalac.

Osnovica plaća djelatnika gradske uprave i ustanova snižena je s 4600 kuna na 3120, a ta će mjera trajati šest mjeseci, odnosno do 1. siječnja iduće godine, doznaje se u uredu gradonačelnika.

Dvadesetdevetogodišnji gradonačelnik, koji je na nedavnim prijevremenim izborima u drugome krugu glasovanja pobijedio kandidatkinju HDZ-a Nadu Jelavić, od danas na ulazu u zgradu gradske uprave uvodi i elektronsku evidenciju radnoga vremena.

Zaposlenicima će se osim toga, putni troškovi kao i u državnim ustanovama obračunavati prema kilometru, a ne kao dosad na temelju cijene mjesečne autobusne karte.

Pranić i njegov zamjenik Mile Herceg najavili su još nekoliko mjera prema zaposlenima.

Slične mjere štednje ranije je proveo gradonačelnik Metkovića i predsjednik Mosta Božo Petrov.

Konstituirajuća sjednica Gradskoga vijeća zakazana je za sutra za 10 sati.

(HINA)

18 komentara

 • To je domet danasnjih politicara najlakse srezat place a tvornice a investicije ne za to neznas jer misi taj kalibar jer se vidi u startu da si populist s tim rezanjem placa. Gradu ne trebaju rezanja na tom polju nego investicije daj covjece ustani iz te fotelje i obidi malo svijeta i trazi investitore okani se ionako malih placa mada i tih radnika kao i kod nas u Sirokom ima viska

  • samo volonterski rad bi trebao biti u drzavnim institucijama… kada se toliko kunu u svoje postenje i zelju za napretkom drustva…

   • Ma netreba tu rezat place nego otpustit viskove a ima ih sigurno 50% ( u sirokom ih ima 100 najmanje) sto nisu potrebni a ovim ostalima dignuti malo i da rade kao i ja kod privatnika i da ne lezi nego da radi od 8-17 sa mogucnoscu otkaza kao kod privatnika to je jedino rijesenje za ove napacene zemlje ja nemogu gledati kako oni sa radnih mjesta odlaze na kave i kako su namrgodeni

 • Čudo nevidjeno….jao nama dobro je dok ima od čega odrezati nego što uraditi sa gore ranije komentarima investicije ili ti razvojni projekti tvornice magle tvornice dobra fabrike uživanja instituti pametovanja itd itd itd etc o tempora o moreš o jade i čemeru hrvatskoga puka svaki sat i svaki tren sve zatucaniji i gluplji

 • Ne bih rekla da je zgodno smanjit plaće,,,treba zato hrabrosti kao i to da se zavede red među zaposlenicima takovih institucija,,činjenica je da su prevelike plaće u odnosu na rad javnih službenika..Plaća po učinku….samo tako možemo naprid,a ne gledat ko je čiji i plaćat uhljebe..

  • Hoce li i on kao Petrov smanjiti place i kasnije ih opet vratiti? Ovo je cisti populizam. Politika bi trebala biti tko sto moze uraditi a ne tko koliko ima tj. nema. Istina je da ni RH ni BiH gradovi ne mogu puno bez drzavne pomoci

 • A šta ćeš smanjivati plaće djelatnicima kada ih štite kolektivni ugovori. Sada će lijepo slijediti tužbe pa ćeš sve to lipo vratiti sa kamatama i sudskim troškovima…ej pameti..

 • ej naš mentalitet:štiti me kolektivni ugovor-mogu šta oću(biti bezobrazan,kasniti na posa,piti pola dana kavu,po sata raditi i dobiti doobru plaću jer imam školu)štiti me politička partija-mogu šta oću(mito,korupcija,nepotizam ,bahatost,pohlepa)ej pameti skupa ti si..

 • vidi ćaćino dite prije dvi godine u sdp -u a sad kao nezavisni i još navijač crvene zvezde a tata i dan danas u sdp-u bože pomozi

 • Koja su bjeda ovi Mostovci, majko mila.To su po meni najveći hohštapleri, muljatori i preevaranti koji su se pojavili zadnjih 20g. na političkom nebu Hrvatske. A mora se priznati da je konkurencija svih tih godina bila više nego iznadprosječna. Samo su luđaci, budale i zlonamjerni mogli glasati za ovakve olupine i ološ kao što su ovi iz Mosta ili ne daj Bože sutra glasat za ove olupine iz Živog Zida.
  Moja prva asocijacija kad ih vidim-znači bilo ove iz Ž.Zida , bilo ove iz Mosta da likovi jednostavno ne znaju di su šuplji a kamloli da bi znali upravljati državom i voditi je ka oporavku.
  Skupina muljatora. egoista, lažaca željnih moći, kojih je politika ionako prepuna, koji su nekakvim ispraznim blebetanjem, lajanjem, opankavanjem i neskrivenom pohlepom za vlašču -došli tu di sad i jesu. A to di su sad vidi čak i sljepac. Došli su pred slijepu ulicu, došli su pred zid visok i previsok , čak i za njihovu neskrivenu pohlepu -nepremostiv i sad i ne ostaje ništa drugo negoli opet loviti naivne , ne bi li se opet upecali na isti “lažljivi”štap mamac.
  Koji ekonomisti, koji nobelobci , ovi mladi ,stari novi, pohlepnici želni političke moći.
  Samo zadnjoj budali, kao što su većina ovih Mostovaca , može pasti na pamet da štede i uštede na državnom proračunu i izvedu zemlju iz krize i na takav način , kao što je ovaj.
  Sljedeči korak zacijelo će im biti ušteda na telefonskim pozivima iz općine prema vani . I na tom će uštedjeti sigurno par tisuća kuna godišnje.
  Onda slijedi vjerojatno, smanjenje donacija za putne troškove i benzin općinskih zaposlenika, koji to dobivaju kolko tolko, redovno i zaslužno.
  Nakon tog vjerojatno slijedi ukidanje ili smanjenje dijela dohotka za topli obrok iliburek s jogurtom.
  Samo luđacima i totalnim amaterima može nešto slično pasti na pamet.
  Jadni smo ti mi do Boga ako nam fakulteti odgajaju ovako školovane idiote ekonomiste, pravnike i ostale lezilebovićke niš koriste , koji bi nam sutra igrom (nesretne)sudbine mogli upravljati.
  Pa i laiku je jasno da se općina, županija mj. zajednica ili pak država može oporaviti samo proizvodnjom i stvaranjem novih vrijednosti, koje će onda kupac moći kupiti i tako kupnjom opet pridonositi povećanju proizvodnje koja je rezultat bolje kupovne moći. I tako u krug.
  Ne treba tu velike pameti ni prirodno filozofskih pametnjakovića koji će izmišljati toplu vodu koja je izmišljena od postanka svita. Ne piše nam se nimalo dobro s ovakvim idiotima koji s euspješno ubaciju u vlast. Ni ovi prijašnjih desetlječa nisu se proslavili i učinili nas sretnima, ali su oni izgleda mila majka ,prema ovim praznoglavim nobelovcima , koji bi nas vodili u bolje sutra.
  Sjeća li se još tko one tuke i guske Jace Kosor , koja je nekim čudnim spletom ironije života prije 7-8 go. došla na vlast kao premijerka, Famoznim Ivinim (sanaderovim)prstom i nametnutim dekretom kao vaktile u egipatskih faraona.Da ne duljim dotična je tuka shodno svojim prosvjetiteljskim znanjem i moćima obdarena shvatila da je jedan od vidova štednje i oporavka zemlje , koji će bitno utjecati na široke”narodne mase”i taj da se uskrati voda za piće u plastičnim ili staklenim bocama za vrime zasjedanja Vlade ili Sabora.
  Netko očito pametno(iznadprosječno)zlonamjeran , joj je šapnuo tu prosvijetiteljsku ideju nit u njene podobne uškice i onaje tu briljantnu ideju prihvatila dok si lupip dlanom o dlan.
  Nema šta , brzo smo uvidjeli dokle nas je dovezla famozna Jaca , koju jepostavio isto tako famozni Ivo.

 • NJemačka je upravo na štednji i racionalizaciji bogata država,a naš mentalitet je takav,ma štaš uštedit.guli država a država će tebe i tako začaran krug..na svemu se može uštedit na telefonu,struji,gorivu..Ne slažem se da su mostovci guba,nisu oni tako ni loši,da nebi njih Karamarko bi bio drugi Sanader.Jedino se slažem s tobom da ja Jaca guska..

 • Pa šta ako mu je ćaća u SDP-u? Ima tamo puno, puno poštenijih i dobronamjernijih nego u postojećem HDZ-u i u BiH i u RH. To je potrošena priča.

Komentiraj: