Vraća se kultni horor serijal, trailer ledi krv u žilama

Kultna horor franšiza, već 30 godina jednako omiljeni i utjecajni Evil Dead vraća se ove godine s novim nastavkom koji u kina stiže u travnju, a na oduševljenje fanova objavljen je prvi teaser i trailer.

Riječ je o serijalu filmova čiji je prvi nastavak 1981. godine lansirao karijere redatelja Sama Raimija i glumca Brucea Campbella, a snimljen je za samo 375.000 dolara. U kinima je zaradio preko 30 milijuna dolara te pokupio hvalospjeve kritike.

Raimi je otad s Campbellom u ulozi ikoničkog junaka Asha Williamsa snimio još dva filma i nedavno- televizijsku seriju Ash vs Evil Dead.

Evil Dead 2, koji se danas smatra jednom od najboljih horor komedija u povijesti, u kina je pak stigao 1987. godine i odmah je skupio vojsku odanih fanova, a pet godina kasnije snimljen je i treći dio Army Of Darkness.

Premisa čitavog serijala vrti se oko drevnog sumeranskog teksta Necronomicon Ex-Mortisa, odnosno verzije Knjige mrtvih koja služi kao portal koji vodi u dimenziju punu demona.

Originalna trilogija hvaljena je zbog frenetične Raimijeve režije, energične glume Brucea Campbella i uvrnutog crnog humora (scena s napadom odrezane šake u dvojci primjerice, spada u filmske anale).

Franšiza je oživljena 2013. godine filmom Fedea Alvareza koji je na budžetu od 20 milijuna u svijetu zaradio preko 100, a puno važnije i kritika ga je hvalila kao jedan od rijetkih reboota koji su vrijedili snimanja. Četvorka se odrekla crnog humora, a po prvi put u serijalu, u njoj nema ni Campbella, ali očito lukrativni serijal sada vraća petim nastavkom.

Redatelj i scenarist je Lee Cronin, nova zvijezda horora, a u filmu koji u kina stiže 21. travnja glume Alyssa Sutherland, Lily Sullivan i Morgan Davies. Raimi nije uključen u njegovo snimanje.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.