U HNŽ-u tjedno 80-ak slučajeva respiratornih bolesti, i to najviše kod djece

U Hercegovačko-neretvanskoj županiji tjedno se bilježi od 70 do 80 slučajeva respiratornih bolesti sličnih gripi, potvrđeno je Feni iz županijskog Zavoda za javno zdravstvo.

Napominju kako najviše oboljelih čine djeca mlađa od 15 godina.

Upitani koliko je dosad zabilježeno slučajeva gripe na području HNŽ-a i koji tip virusa prevladava, kazali su kako je dosad registriran samo jedan slučaj influence nepoznatog tipa na području Grada Mostara, i to prošlog tjedna.

Što se tiče cijepljenja protiv sezonske gripe iz Zavoda ističu kako su distribuirali 1.250 doza cjepiva za stanovništvo koje su uglavnom iskorištene.

Osim toga, imali su 560 doza cjepiva protiv gripe koje su bile namijenjene zdravstvenim radnicima.

Međutim, zbog malog interesa zdravstvenih radnika iste smo preusmjerili za cijepljenje stanovništva, ocjenjuju za Fenu iz Zavoda za javno zdravstvo HNŽ-a.

U ŽZH povećan broj oboljelih od sezonske gripe

(www.jabuka.tv)

3 komentara

  • ” influenza nepoznatog tipa. Tipa ALUMINIJ kojeg ima u zraku u NENORMALNIM količinama. Hrvatski zavod je pravio studiju i nalazi su pokazali ALUMINIJ u prirodi. U kišnici…svugdje. Između ostalih metala koje su detektirali. Pitanje. Odakle toksični aluminij u prirodi, s obzirom da se vadi kao ruda boksit?! hoćemo li šutke gledati kako nas truju i djecu nam ubijaju….probudite se više….

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.