Vojko Vrućina za Jabuka.tv: “Na WHF-u očekujem pravu feštu”

Vojko Vrućina
Šesnaesto izdanje West Herzegowina Festa počinje za samo četiri dana, a publiku će u večeri otvorenja popularnog Festivala zabavljati i Vojko Vrućina, jedan od najzvučnijih aktualnih glazbenika hrvatske scene.

Vojko Vrućina nastupit će u četvrtak na prvoj večeri Festivala, kada će publiku zabavljati i hrvatska pop pjevačica Nina Badrić. Splitski reper i dugogodišnji član bendova Dječaci i Kiša metaka u travnju je objavio prvi solo album “Vojko”, s kojeg će se pjesme moći čuti i na njegovu nastupu na WHF-u.

Iako dosad nije puno znao o WHF-u, Vojko Vrućina entuzijastičan je zbog nastupa u Širokom Brijegu i očekuje dobru feštu, kao i na gotovo svim njegovim koncertima.

Mislim da mi je ovo treći nastup u Hercegovini. Već smo nastupali u Širokom Brijegu i u Mostaru i sjećam se da je na oba mjesta bio iznenađujuće dobar zvuk. I na WHF-u očekujem pravu feštu, kao i uvijek, optimistično je najavio splitski reper za portal Jabuka.tv.

Atraktivni gost WHF-a zasigurno će nastupiti i s pjesmama sa solo albuma “Vojko”, kojim je jako zadovoljan.

Ništa ne bih mijenjao na albumu, jako sam zadovoljan glazbom, reakcijom i plasmanom singleova. U odnosu na rad s bendovima, ovo je zahtjevnije, sva odgovornost i rad je na meni, ali je isto tako sve 100 posto prema mom ukusu, što mi je nešto novo, dodaje splitski reper koji će u četvrtak gostovati u Širokom Brijegu.

Autoru je najdraža pjesma s albuma “Ne može“, ali ga je posebno iznenadio uspjeh pjesme “Zovi čovika” jer, kako kaže, nije očekivao da će pjesma od četiri i pol minute čistog repa na nesimetričnu mjeru doživjeti takve ovacije. Vrućina je istaknuo i da mu je bilo zanimljivo iskustvo suradnje s Tončijem Huljićem.

Definitivno je bilo nesvakidašnje iskustvo, Huljić je ekscentrik svoje vrste, ali mislim da je bilo neobično i njemu jer nije da svaki dan snima trap stvari. Ispočetka nije bio plan da on repa, to se dogodilo naknadno, skoro pa slučajno, opisao je Vrućina za portal Jabuka.tv.

Splitski glazbenik objasnio je i otkud umjetničko ime Vojko Vrućina te je ukratko opisao planove za stvaralaštvo u 2018.

Priča o nazivu Vojko Vrućina relativno je glupa. Par prijatelja i ja kao mlađi smo trebali voditi neku radio emisiju i izmislili smo što debilnija imena, ja sam smislio ovo i ostalo je. Što se tiče planova za ovu godinu, sprema se spot za “Kako to”, a što se tiče novog materijala: svaki dan pišem rime, slažem bitove, kad budem spreman za izbaciti nešto, izbacit ću, zaključio je splitski reper pred gostovanje u Širokom Brijegu.

Podsjetimo, 16. West Herzegowina Fest održavat će se od 26. do 28. srpnja u Širokom Brijegu, a posjetitelje i ove godine očekuje trodnevni festival glazbe, kratkog filma i kratke priče, uz likovne i glazbene goste.

Prvu večer festivala nastupit će Nina Badrić i Vojko Vrućina, druga večer rezervirana je za bendove Vatra i Kries, a festival će, nakon stand-up nastupa Nikole Đurička zatvoriti Bajaga i Instruktori. Ulaz na sve tri festivalske večeri je besplatan za sve one koji dođu prije 21 sata.

(www.jabuka.tv)


3 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.