Vlasnici benzinskih crpki u BiH vuku za nos državu i građane

Tek što je Ministarstvo unutarnjih poslova Republike Srpske završilo akciju ”Kolt” u kojoj je utvrđeno da se bazna ulja miješaju s gorivom, te privelo 12 osoba, i iz Ministarstva sigurnosti BiH najavljuju da će se i oni umiješati u ovaj problem.

Trideset posto goriva porijeklom iz Mađarske, koje svakodnevno toče građani BiH nije dizel, kako piše na crpkama, već bazno ulje, što je utvrdio entitetski MUP.

Ono oštećuje automobile, ali vlasnicima crpki koje ga naručuju iz Mađarske donosi čisti profit, jer se na uvoz baznog ulja ne plaćaju trošarine i porez.

Naime, na bosanskohercegovačkom tržištu s punom cijenom svakodnevno se prodaju tisuće litara goriva. Trećina goriva koje stiže iz Mađarske preko Srbije, je u biti bazno ulje. Građani BiH ga plaćaju punom cijenom, a na jednoj cisterni, zarada je 30.000 maraka, javljaju agencije.

Dragan Mektić, ministar sigurnosti BiH najavljuje kako će se svi odjeli Ministarstva sigurnosti BiH uključiti u rješenje ovog problema.

”Ovo je klasičan primjer organiziranoh kriminala u cilju stjecanja protupravne imovinske koristi na štetu građana BiH. Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA) otvorit će istragu na državnoj razini, kako bismo spriječili ovu vrstu krijumčarenja visokotrošarinskim robama. Šteta koja nastaje mjeri se stotinama milijuna maraka godišnje. Da ne spominjem štetu koja nastaje na automobilima”, istaknuo je Mektić.

(www.jabuka.tv)

8 komentara

  • A što rade te usrane inspekcije, policija, tužitelji sudovi i ostala posrrana vlast? Kaznite, objavite imena, zatvorite gowna………….Na kraju, račun za kriminale naftaša plaća jadni mali čovjek.

  • pa.ne nose ga u boci p.vam materina pohvatajte i u zatvor s njima.Stvarno pederska država nabijem i vas i nju gosp Mektiću.

  • Mektić nama redovno servira informacije o kriminalu,lopovluku,korupciji,političkim aferama itd,ali nitko još nije zatvoren i procesuiran zbog toga.Ako se zna koje su to benzinske crpke,znaju se i vlasnici zatvori odmah i trajna zabrana za rad tom djelatnosti i naravno procesuirati i štetu sa kamatama naplatiti.Kad tako bude urađeno sa 10 vlasnika i poduzeća onda sigurno se više nitko neće osuditi nešto tako učiniti.Ovako ujeo vuk kenjca,priča dobra za plasiranje i prodaju novina i ništa drugo.Poreski inspektori imaju kuće,aute ko da su im mjesečna primanja po 10 000km a ne 1000-1500km. Naravno i političari i politika štite te kriminalce od poslodavaca ali i tu netko uzima pinku,jasno tko dan

  • po tekstu vidim samo da vuku nas gradane,a ne lopovsku drzavu…ako vec to rade objavite imena i zatvorite radnje i naplatite kazne

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.