Vladimir Šelebaj i Dijana Čuljak idu u zatvor!

Petero optuženih u aferi Core Media danas je na zagrebačkom Županijskom sudu nepravomoćno osuđeno.

Vladimir Šelebaj osuđen je na djelomičnu uvjetnu kaznu od 2 godine i 3 mjeseca zatvora, a od dosuđene mu kazne godinu dana ide u zatvor, dok mu se ostatak mijenja uvjetnom kaznom uz rok kušnje od 3 godine.

Njegova bivša supruga Dijana Čuljak također je osuđena na djelomičnu uvjetnu kaznu, a u njezinom slučaju to je 2 godine i 5 mjeseci zatvora, javlja Večernji list.

Od dosuđene kazne godinu dana ide u zatvor dok joj se ostatak kazne mijenja uvjetom uz rok kušnje od 3 godine.

Vlado Bučan osuđen je uvjetno na godinu dana uz rok kušnje na tri godine, Igor Šumaković dobio je 6 mjeseci zatvora koji mu se mijenjaju za rad za opće dobro, dok je Tonček Mandić osuđen na 8 mjeseci zatvora koji mu se mijenjanju za rad opće dobro. Čuljak i Šelebaj moraju vratiti i protupravno stečenu imovinsku korist.

U Šelebajevom slučaju to je 4,5 milijuna kuna, a u slučaju Dijane Čuljak 1,6 milijuna kuna. Svi navedeni bili su optuženi za izvlačenje novca iz Core Medije, a kada je postupak krenuo, tužiteljstvo ih je teretilo za štetu od 22 milijuna kuna.

U međuvremenu je tužiteljstvo izmijenilo optužnicu umanjivši štetu za 9 milijuna kuna jer su optuženici predočili dokumentaciju kojom su opravdali taj iznos.

Sud je dodatno umanjio štetu smatrajući da je Šelebaj predočio dokumentaciju kojom je opravdao troškove pa su zapravo na kraju inkriminirani za oko 3 milijuna kuna.

(www.jabuka.tv)


2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.