Ante Todorić: “Porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret”

Ante Todorić, stariji sin vlasnika Agrokora Ivice Todorića, nakon što je u četvrtak navečer stigao u Hrvatsku jutros je dao iskaz u Županijskom državnom odvjetništvu.

I dok su novinarske ekipe čekale na glavnom ulazu u Savskoj on je ušao i izašao kroz garažu gdje ga je dočekao automobil. No, novinari su ga ipak dočekali ispred Kulmerovih dvora gdje im je kratko poručio da “nije kriv”.

“Kao što sam obećao došao sam u Hrvatsku, porekao sam sve ono što mi se stavlja na teret. Istraga je u tijeku, nemam dalje komentara, zahvaljujem se”, rekao je Todorić.

Upitan gdje mu se nalazi otac odbio je odgovoriti.

Prije nego li je ispitan u Županisjkom državnom odvjetništvu u Savskoj boravio je i na Županisjkom sudu u Zagrebu gdje ga je snimio fotogaraf agencije Pixsell. Fotografije možete vidjeti u galeriji.

Prema riječima njegova odvjetnika Frana Olujića tereti ga se za za dva kaznena djela – zloupotrebu u gospodarskom poslovanju i krivotvorenje isprave.

“Ne znam je li ostaje u Hrvatskoj, došao je vidjeti obitelj, a nakon toga se vjerojatno vraća u London”, kazao je Olujić.

Odvjetnik Rajko Čogurić Hini je telefonom kazao da je Todorić iznosio kratku obranu, odnosno da se nije branio šutnjom.

“Ispitivanje je trajalo kratko oko petnaestak minuta. O sadržaju ne mogu govoriti. Sada procedura ide svojim tijekom. Istraga će se nastaviti, a mi ćemo u njoj aktivno sudjelovati”, kazao je Čogurić Hini.

Antin otac Ivica, kojemu je jedinom od svih 15 osumnjičenih u slučaju Agrokor određen istražni zatvor, još nije dostupan hrvatskom pravosuđu pa će se za njim najvjerojatnije raspisati tjeralica.

Nedostupan je i mlađi sin Ivan Todorić, a za razliku od njegova brata čiji su odvjetnici i ranije otkrili da je bio u Londonu Ivanova adresa nije poznata. Njegova odvjetnica Jasna Novak u petak nije bila dostupna za izjavu.

(Hina)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.