Vlada ŽZH – Nastavak razgovora o novom kolektivnom ugovoru korisnika Proračuna ŽZH-a

vlada-zzh

Predstavnici Vlade ŽZH-a održali su inicijalni sastanak u Širokom Brijegu sa Sindikatom uposlenih u osnovnim i srednjim školama. „Povod sastanka je bio zaključak Vlade ŽZH-a da se otvore razgovori vezani za kolektivni ugovor.

Sastanak nije mogao imati definiran dnevni red, nego je inicijalni, da otvorimo priču koju smo pokrenuli prošle godine ali smo stali kod nekih spornih odredbi. To se ne odnosi samo na sindikate osnovnog i srednjeg obrazovanja već će se raditi i na kolektivnom ugovoru ostalih proračunskih korisnika. O tome sam danas izvijestila predstavnike sindikata osnovnog i srednjeg obrazovanja od kojih sam tražila da se i oni uključe u pregovore i daju svoje predstavnike za pregovore“, rekla je između ostalog Helena Lončar ministrica obrazovanja ŽZH-a. „Mi ćemo inzistirati da budu po dva predstavnika iz osnovnog i srednjeg obrazovanja da bi to bilo koliko toliko kvalitetno. Na kraju ćemo usporediti ovaj koji smo već radili i stari koji će nama vrijediti dok god se ne potpiše novi kolektivni ugovor. Sad je na nama hoćemo li mi raditi novi ili nećemo. Znači on ima neograničeno trajanje i na nama je hoćemo li pristati ili ne na nove izmjene“, rekao je, između ostalog, predsjednik skupštine sindikata osnovnih škola Nevenko Grbavac, piše RŠB.

(www.jabuka.tv)

13 komentara

 • Sastanak bez dnevnog reda ko ga sazva, učitelji imaju svoj plan i program nisu besposleni ko ovi u županiji, kako se brzo zaboravlja, kakvi domaćini takav i sastanak sačuvaj nas Bože!!!!!!!!!!!!!

 • Otiće oni još puno puta, a da ne znaju zašto. I to je jedan vid “šutnje administracije” Pitat će se uskoro jesu li došli ili pošli. Skakat će po sudu. Baš ko i neki prije njih. Baš neka vide kako je to kad tražiš svoja prava, a isti ti ih ne daju. Ko mačem siječe od mača gine. ..

 • kokoško u kokošinjac, prestrašne stvari rade, a mi ih mirno gledamo.
  Ništa nam manji grijeh nije, šutnja je znak odobravanja

 • Prvo nije nastavak pregovora, jer do sada nisu počimani, a za da pošto je politički valjda ćemo na sudu doći na red do slijedećih izbora, nama se ne žuri bili smo oprostili cca po uposlenom 1500 KM, nismo na njih računali to će nam biti brdo novca sa kamatama ta nismo naučili na puno hahahahaahaha!

 • Tako je, nemojte šutjeti. Šutnja o zlu je grijeh.
  A o oprostu cca1500 KM imam reći:”…oprosti nam duge naše kako i mi opraštamo …” O pravima djece većina od ovih gore nema pravo govoriti, jer se mnogi iz prosvjete i ministarstva obrazovanja bore za ukidanje nekih prrava djece.
  Žurim, moram podići dječji doplatak ( ukupno o,oo KM za X djece)kažu da je bio. Mama

 • ova slika govori više od riječi helena veličanstvena i šiška još im fali sandra veličanstvena i evo formule za posao marije topić koja je završila 2oo7 godine pa moje drage učiteljice vi samo šutite

 • je li to taj šiška jer to tako i treba nek oni svoje zapošljavaju da se ne bi tradicija gubila uvijek je bilo tko je najbliže peći njemu je najtoplije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.