Vlada ŽZH i UNDP potpisali Sporazum o sufinanciranju vrijedan 200.000 maraka

Zamjenica rezidentnog predstavnika UNDP-a Zahira Virani boravila je u srijedu, 3. prosinca u službenom posjetu Županiji Zapadnohercegovačkoj.

Vlada ŽZH i UNDP potpisali su Sporazum o sufinanciranju niza aktivnosti za unaprjeđenje upravljanja energijom ukupne vrijednosti 200.000 KM. Projekt su potpisali Zahira Virani i Zdenko Ćosić, predsjednik Vlade ŽZH, u ime Razvojnog programa Ujedinjenih naroda.

Tom prilikom će u svim javnim objektima tijekom sljedećih godinu dana biti uveden EMIS sustav koji omogućuje praćenje i smanjenje troškova energije. Također će biti napravljen županijski Akcijski plan energetske učinkovitosti te će se napraviti studija energetske učinkovitosti svih objekata pod nadležnošću Županije.

Sve aktivnosti imaju krajnji cilj uštede sredstava koja se izdvajaju iz županijskog proračuna za troškove energije te racionalnijeg upravljanja postojećim resursima, priopćeno je prilikom potpisivanja Sporazuma.

zzh_2

Uspješna suradnja Vlade ŽZH s UNDP-om u BiH rezultirala je realizacijom nekoliko važnih projekata za Županiju, od kojih je jedan u tijeku implementacije, i to projekt podrške pri implementaciji Strategije razvitka ŽZH za razdoblje 2014. – 2020. godine.

Iz Vlade ŽZH istaknuli su kako su opredijeljeni za nastavak uspješne suradnje s UNDP-om, prvenstveno u sklopu projekta Zeleni ekonomski razvoj.

(www.jabuka.tv | Foto: Ivan Ramić)


1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.