Vlada ŽZH demantirala: Interventna vatrogasna vozila kupujemo zakonito!

Županijski odbor ŽZH Hrvatske republikanske stranke u četvrtak je medijima poslao priopćenje u kojemu zaključuju da Vlada Županije Zapadnohercegovačke nabavu vatrogasnih vozila planira financirati iz namjenskih sredstava za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća, što bi bilo protuzakonito.

Iz Vlade ŽZH na redakcijski mail portala Jabuka.tv stiglo je pismo u kojemu se navodi da je u priopćenju Županijskoga odbora ŽZH HRS-a iznesen “niz netočnih i zlonamjernih navoda na štetu Vlade Županije Zapadnohercegovačke”.

“U interesu objave istine i točnoga informiranja javnosti, obavještavamo Vas da će Vlada Županije Zapadnohercegovačke nabavu spomenutih vozila izvršiti sukladno Zakonu o javnim nabavama (“Službeni glasnik BiH”, broj 39/14) iz sredstava Proračuna Županije Zapadnohercegovačke za 2018. godinu, a ne iz namjenskih sredstava za zaštitu od prirodnih i drugih nesreća, kako je navedeno u priopćenju Hrvatske republikanske stranke”, ističu iz Vlade ŽZH.

Podsjetimo, Županijski odbor ŽZH Hrvatske republikanske stranke upućivanjem priopćenja inzistirao je da Vlada ŽZH javnosti dadne na uvid informaciju o tome iz kojih se sredstava planira servisirati troškove nabave interventnih vatrogasnih vozila.

Ovim odgovorom Vlada ŽZH zaštitila se od kaznene prijave, kojom su prijetili iz HRS-a u slučaju da se njihov upit bude ignorirao.

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Tko je ovdje lud, ovim demantijem nije ništa demantirano, upravo sam pročitao ovo na što se Vlada ŽZH poziva, na Zakon o javnim nabavkama, kao da žele reći da po njemu dosada nisu radili. Valjda su Republikance trebali demantirati pozivajući se na dokument koji se zove: Proračun Vlade ŽZH za 2018. godinu, međutim kako ga nemaju, sve je bilo na usmenom pa Vlada ispade smješna. Bravo HRS.

  • jest nabavka vozila ali kakvih vozila što zupanija misli nabaviti vozila nijedan vatrogasac i vatrogasni zapovjednik s tim se neslazu jer ta vozila koja oni misle nabavit nama nisu potrebna niti su adekvatna za naše poslove , naime radi se o vozilima wkobmi t5 koji ima 300 litara vode , i klješta za rezanje svaka postrojba već ima takva vozila nama trebaju cisterne od 2000 tisuće litara pa do 5000 tisuća litar vode jer sta mi mozemo ugasiti sa bačvon vode ništa a ovo vozilo košta od 170 000 tisuća do 200 000 tisuća za te novce se mogu nabaviti dvije cisterne u njemačkoj , ali nemogu se pare oprat to njih boli

  • jest nabavka vozila ali kakvih vozila što zupanija misli nabaviti vozila nijedan vatrogasac i vatrogasni zapovjednik stim se neslazu jer ta vozila koja oni misle nabavit nama nisu potrebna niti su adekvatna za naše poslove , naime radi se o vozilima wkobmi t5 koji ima 300 litara vode , i klješta za rezanje svaka postrojba već ima takva vozila nama trebaju cisterne od 2000 tisuće litara pa do 5000 tisuća litar vode jer sta mi mozemo ugasiti sa bačvon vode ništa a ovo vozilo košta od 170 000 tisuća do 200 000 tisuća za te novce se mogu nabaviti dvije cisterne u njemačkoj , ali nemogu se pare oprat to njih boli

  • Moj Opaska, nemoj se pravit pametan, kad ne znas. Kod spominjanja bilo kakve javne nabave, Zakon o javnim nabavama je neizostavan. Kad bi procitao tekst do kraja vidio bi da je bit u dijelu recenice iza zareza, “a ne iz sredst…”.Jos kad bi znao da se proracun za narednu godinu, usvaja da kraja tekuce kalendarske godine, iznimno do 31.3.naredne..al se vidi da ti to ne znas.

  • Je ovaj uhljeb u zadnjem komentaru pametan, navikao da se proračun donese do 31.3. (čitaj: to je krajnji rok), to je ono kad ne radite pa zadnjeg dana donesete, nije narod glup, nego su glupi oni koji pokušavaju narodu mazati oči lažima poput ovog ulizivača koji čita kako kao on vidi, što je dopušteno, ali nije dopušteno nametati. Bravo Republikanci, uživam u tome kakoste ih jednostavno poklopili…

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.