Vlada utvrdila porez na dobitke od klasičnih igara na sreću

Vlada Federacije BiH na današnjoj 76. sjednici, koja je održana u Sarajevu, utvrdila je više amandmana na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o igrama na sreću.

Pored ostaloga, dodan je novi članak koji se odnosi na porez na dobitke od klasičnih igara na sreću. Prema amandmanu, porez na dobitke ostvarene u klasičnim igrama na sreću plaća se po stopi od deset posto na dobitke u visini od 10 KM do 2.000 KM, po stopi od 15 posto na dobitke od 2.000 KM do 8.000 KM, po stopi od 20 posto na dobitke od 8.000 KM do 100.000 KM, a po stopi od 30 posto na dobitke iznad 100.000 KM.

Federalna vlada prihvatila je danas izjašnjenje o amandmanu Kluba zastupnika hrvatskoga naroda u Domu naroda Parlamenta FBiH na Prijedlog zakona o izmjenama i dopunama Zakona o provođenju kontrole zakonitosti korištenja prava iz oblasti braniteljsko-invalidske zaštite.

Prihvaćen je amandman na članak 7. koji glasi da se „protiv rješenja Federalnoga ministarstva donesenih u postupku revizije ne može izjaviti žalba, ali se može pokrenuti upravni spor kod županijskoga suda nadležnoga prema mjestu donošenja rješenja kojim je priznato pravo koje je bilo predmet kontrole po odredbama ovoga zakona”.

Vlada FBiH prihvatila je informaciju Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH (APF) o postupku prodaje državnoga kapitala u Fabrici duhana Sarajevo d.d. Sarajevo (FDS), koja će biti upućena Predstavničkom domu Parlamenta FBiH.

Ovu informaciju su, radi zakazivanja izvanredne sjednice Predstavničkoga doma Parlamenta FBiH, zahtijevali klubovi triju političkih stranaka u ovom domu.

Danas je prihvaćena informacija o stanju u zdravstvu u Federaciji BiH, koja će biti upućena Predstavničkom domu Parlamenta FBiH, na čiji je zahtjev i načinjena, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH.

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.