Vlada Slovenije o navodnom non-paperu: Nismo se bavili raspadom BiH

Iz Ureda za komuniciranje Vlade Republike Slovenije priopćeno je da trenutna Vlada te zemlje niti je primila k znanju niti razgovarala o takozvanom non-paperu koji je spominjan u izvještajima proteklih nekoliko dana.

Vlada i njezina tijela također nisu uzimali u obzir, pripremali ili razgovarali o bilo kakvom izvještaju iz 2011. godine kao što je naveo gospodin Mustafa Cerić u pismu bivšem predsjedniku Milanu Kučanu, kao ni navodni non-paper koji se na to odnosi, niti se bavila u bilo kojem drugom kontekstu raspadom Bosne i Hercegovine koji se spominje u navodnom non-paperu.

Ni Ministarstvo vanjskih poslova niti bilo koje drugo ministarstvo trenutne Vlade Republike Slovenije nije bilo uključeno u ovakve aktivnosti, navedeno je iz Vlade Slovenije povodom spekulacija i navoda o postojanju non-paper dokumenta o prekrajanju granica na zapadnom Balkanu.

Ističu kako Slovenija i druge interesne grupe u regiji, Europskoj uniji i šire ulažu sve napore kako bi ubrzali euroatlantsku integraciju zapadnog Balkana, prenosi N1.

Čineći tako, Slovenija je uvjerena kako nijedan korak u ovom smjeru ne bi trebao ugroziti mir i suživot u Bosni i Hercegovini i regiji zapadnog Balkana općenito, dodaju iz Vlade.

Raspudić u Saboru: Čemu i što nas je poučio non-paper?

(www.jabuka.tv)


7 komentara

  • Koda Ce nam biti nešto bolje u RH,svakom je najljepše u svojem kraju,a geografski Hercegovina je Bogom data zemljaa ,sto mi ne bi ostali gdje jesmo ..da se ne prikljucujemo nikome ,kako god se zvali Republika Hercegovina,Herceg Bosna kako god….da,stanje je neodrživo u ovakvom obliku gdje mi Hrvati nemamo neka veća prava u odnosu na to sto imaju Srbi i Bosnjaci..tu je prvenstveno kriv HDZ,Covic i ostala kompanija koja nas predstavlja to svatko zna…ali nitko niti može nešto uciniti niti Nece…koda zivimo u Sj.Koreji..i gore ..korupcija ,nepotizam na svakom koraku a običan Hrvat ,covjek, nazalost ,ne može isplivati od takvih …to je surova istina ..kako god bude, gore od ovoga ne moze za nas Hrvate

  • KOS jos uvjek na vezi drzi bivse casnike JNA a Jansa je bio casnik JNA a Srbiji je u interesu da zakuha BiH a najmanje je sumnjivo da se to napravi iz Slovenije

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.