Vlada predložila: Fabris Peruško povjerenik za Agrokor, Irena Weber zamjenica!

Vlada za novog izvanrednog povjerenika predlaže Fabrisa Peruška, a za njegovu zamjenicu Irenu Weber, izvijestio je premijer Andrej Plenković na sjednici Vlade. Prethodno je predložio opoziv Ante Ramljaka s mjesta izvanrednog povjerenika.

Nakon što je kratko iznio detalje biografije i novog povjerenika i njegove zamjenice premijer je kazao kako očekuje od Trgovačkog suda da prihvati prijedloge te da oni mogu preuzeti dužnost u skorom roku.

Oboje su upoznati s cijelim procesom, isključivo su menadžeri, profesionalci i nemaju nikakve “repove” za sobom, dio je razloga što su izabrani. Iako se spekuliralo da će Peruško imati dvoje zamjenika, bit će samo jedna.

Alix Partneri ostaju glavni savjetnici

Alix Partneri ostaju glavni savjetnici za restrukturiranje i neće biti zamjenjeni McKinseyem u kojem je Peruško prije radio. Time bi učinio istu stvar kao i Ramljak, angažirao svoju bivšu tvrtku za savjetnike u Agrokoru.

“Obavili smo niz razgovora s kandidatima i provode se konačne provjere. Ovog tjedna imat ćemo prijedlog za novu izvanrednu upravu. Riječ je o kompetentnim ljudima koji su u stanju preuzeti odgovornost u ovoj osjetljivoj fazi. Tražimo ljude koji se s tim mogu nositi. Jedini nam je interes funkcioniranje hrvatskog gospodarstva, kao Vlada imamo samo ono zbog čega smo se odlučili donijeti ovaj zakon”, rekao je u ponedjeljak Plenković.

Tko je Peruško?

Inače, Peruško je diplomirao je na Fakultetu za elektrotehniku Sveučilišta u Ljubljani, magistrirao na ljubljanskom Ekonomskom fakultetu, a u nastavku svog školovanja 2007. godine stekao je naziv MBA na Babson College u Bostonu.

Proveo je pet godina kao konzultant u konzultantskoj tvrtki McKinsey &Co., gdje je fokus njegovog rada bio na projektima restrukturiranja u različitim industrijama, od bankarstva do FMCG i tehnologije, na području Europe i Rusije. Od 2016. godine do dolaska u Tisak radio je kao samostalni savjetnik uprava nekoliko regionalnih tvrtki.

Weber je bila Ramljakova savjetnica

Irena Weber od lipnja prošle godine bila je savjetnica izvanrednog povjerenika Ante Ramljaka, zadužena za imovinski portfelj i non-core poslovanje u Agrokoru.

Karijeru je započela u CAIB-u, iz kojeg je otišla nedugo nakon Ante Ramljaka, prvo u brokersku kuću To One, a potom prelazi u Hypo Alpe Adria ulaganje za članicu uprave. Od rujna 2016. do ožujka 2017. bila je članica uprave Kentbanke, a potom je prešla u Agrokor, piše 24sata.hr.

(www.jabuka.tv) 

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.