Vlada plaća više od 2 milijuna KM za doprinose radnika Aluminija

Aluminij Mostar

Vlada Federacije BiH odobrila je, u funkciji Skupštine Razvojne banke FBiH, raspodjelu dijela novčanih sredstava ostvarenih prodajom poduzeća iz nadležnosti Agencije za privatizaciju u Federaciji BiH za uplatu doprinosa za MIO za 9., 10., 11. i 12. mjesec 2017. godine za 884 radnika privrednoga društva Aluminij d.d. Mostar, u ukupnom iznosu od 2.187.423,48 KM.

Sredstva su deponirana na transakcijskom računu posebnoga fonda Razvojne banke Federacije Bosne i Hercegovine, otvorenom kod Centralne banke BiH, priopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade Federacije BiH.

Sastavni dio današnje odluke je poimenični popis radnika kojima će biti uplaćeni doprinosi, kao i način raspodjele sredstava.

Privredno društvo Aluminij obratilo se Federalnom ministarstvu energije, rudarstva i industrije zahtjevom za dodjelu sredstava neophodnih za uvezivanje radnoga staža, uz obrazloženje da je dug za doprinose nastao kao posljedica rasta burzovnih indeksa cijene električne energije tijekom 3. i 4. kvartala prethodne godine, zbog čega je plaćanje postalo neizvedivo.

Do toga perioda, Aluminij je uredno uplaćivao doprinose, stoji u priopćenju.

(Fena)


7 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.