Šest uhićenih zbog krađe duhana i cigareta u Sarajevu

Policijski službenici Federalne uprave policije su 31. svibnja, pod nadzorom Tužiteljstva Županije Sarajevo, započeli operativnu akciju kodnoga naziva “FDS” na području ove županije, vezano za kazneno djelo “udruživanje radi činjenja kaznenoga djela” iz člana 340., a u vezi s kaznenim djelom “krađa” iz člana 286. Kaznenoga zakona Federacije Bosne i Hercegovine, priopćeno je iz Federalne uprave policije.

U akciji, po naredbama Općinskoga suda u Sarajevu, vrše se pretresi stambenih objekata na više lokacija na području Županije Sarajevo te je dosad lišeno slobode šest osoba: A. S. (1968.), K. M. (1975.), S. P. (1978.), N. B. (1976.), A. M. (1965.) i M. J. (1981.), koje se dovode u vezu s navedenim kaznenim djelima.

Prilikom pretresa, dosad je pronađena i oduzeta veća količina duhana, cigareta i duhanskih proizvoda te novca, zatim vatreno oružje, mobilni telefonski aparati, SIM kartice i drugi predmeti koji potiču ili se dovode u vezu s predmetnim kaznenim djelom.

Osobe lišene slobode privode se u službene prostorije Federalne uprave policije radi kriminalističke obrade, nakon čega će biti u zakonskom roku proslijeđene županijskom Tužiteljstvu uz Izvještaj o izvršenom kaznenom djelu.

Asistenciju prilikom pretresa pružaju pripadnici Ministarstva unutarnjih poslova Županije Sarajevo.

Nastavljaju se aktivnosti na realizaciji ove operativne akcije.

(Fena)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.