Vlada HNŽ-a usvojila Nacrt proračuna za 2020. godinu

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije u ponedjeljak je na nastavku 112. redovite sjednice usvojila Nacrt proračuna HNŽ-a u iznosu od 239.993.240 maraka i Nacrt zakona o izvršenju proračuna te županije za 2020. godinu.

Također, na ranije održanom prvom dijelu sjednice usvojen je Prijedlog izmjena i dopuna proračuna HNŽ-a za 2019. godinu u iznosu od 242.494.657 maraka.

Vlada je dala suglasnost na Prijedlog financijskog plana u iznosu od 17.002.500 maraka i Prijedlog odluke o izvršenju financijskog plana Službe za zapošljavanje HNŽ za 2020. godinu.

Također, dana je suglasnost na Financijski plan Fonda za zaštitu okoliša HNŽ-a u iznosu od 4.480.000 maraka i Odluku o izvršenju Financijskog plana Fonda za 2020. godinu.

Usvojena financijska dokumentacija bit će upućena u daljnji skupštinski postupak.

Svjesni kako snažnijeg razvitka gospodarstva, poglavito turizma, nema bez jačanja i razvitka Zračne luke Mostar, Vlada je usvojila Odluku kojom je poduprla njezin rad u iznosu od 300.000 maraka, stoji u priopćenju.

Nastavljajući aktivnosti na jačanju gospodarskog razvitka HNŽ-a, Vlada je, također, donijela više odluka o dodjeli koncesija u različnim područjima, poglavito vezano za obavljanje elektroprivredne djelatnosti proizvodnje, prijenosa i distribuiranja električne energije te eksploatiranja mineralnih sirovina.

Vlada je usvojila i Rješenje o konačnom imenovanju ravnatelja Službe za zapošljavanje HNŽ-a kojim je Vlado Čuljak imenovan ravnateljem na razdoblje od četiri godine, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(www.jabuka.tv)

2 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.