Vlada HNŽ-a osigurala dodatnih 13 milijuna KM za sve tri bolnice

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na sjednici u ponedjeljak, 6. ožujka usvojila je Odluku o izmjeni Odluke o kreditnom zaduživanju HNŽ-a u 2022. godini za realiziranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u HNŽ-u, u iznosu od 13.000.000 KM.

Hercegovačko-neretvanska županija zadužit će se kreditom kod Razvojne banke FBiH za realiziranje projekta izgradnje, obnove i opremanja bolnica u HNŽ-u u ukupnomu iznosu od 13 milijuna KM i to: za opremanje Klinike za dječje bolesti (Pedijatrije) Sveučilišne kliničke bolnice Mostar 7.000.000,00 KM, potom za izgradnju, obnovu i opremanje više odjela Županijske bolnice dr. Safeta Mujića 4.500.000,00 KM te za dogradnju i opremanje novih odjela u Općoj bolnici Konjic 1.500.000,00 KM.

Riječ je o dodatnomu zaduženju, uz prethodni kredit za izgradnju, dogradnju i obnovu pobrojanih objekata, vrijedan 32 milijuna KM. Razdoblje otplate ovoga kredita je 12 godina, priopćeno je na stranici Vlade HNŽ.

Predsjednik Vlade dr. sc. Nevenko Herceg i u ovoj je prigodi ponovio kako su izgradnja i opremanje Pedijatrije SKB-a Mostar, kao i predviđeni zahvati na zgradama i odjelima bolnice dr. Safeta Mujića i Opće bolnice Konjic projekti od iznimnoga značaja za sve građane ove županije.

Javnost je upoznata s činjenicom da je Vlada HNŽ-a u cijelosti na sebe preuzela kredit Saudijskoga fonda za razvitak u iznosu od 32 milijuna KM za izgradnju i obnovu svih triju bolnica u našoj županiji. Nakon ulaganja u izgradnju, prošle smo godine javno iskazali spremnost za preuzimanje obveza oko dodatnoga kreditnog zaduženja u iznosu od 13 milijuna KM za opremanje bolničkih kapaciteta, kako ne bi došlo do zastoja u završetku ovoga važnog projekta.

Današnjom je odlukom omogućeno realiziranje dovršetka ovoga vitalnog projekta za još kvalitetniju zdravstvenu uslugu našim sugrađanima, u prvomu redu bolnicu dostojnu 21. stoljeća za najmlađe pacijente, gdje naravno mislim na novu suvremenu zgradu mostarske Pedijatrije, na što sam osobito ponosan, kazao je predsjednik Herceg.

Evo do kada bi trebala biti završena nova Pedijatrija u Mostaru

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada HNŽ)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.