Dragan Čović najavio osvježenja u vrhu HDZ-a

Naš stav je jasan, imamo Ustav FBiH i Izborni zakon koji se dotiče izbor u Federaciji BiH. Sve što je uradio visoki predstavnik je dostatan okvir, nije više prihvatljivo bilo kakvo zadiranje. Mislim da postoji jasan okvir u kojem se može implementirati izborni rezultat. Svako mora uraditi svoj dio posla, rekao je čelnik HDZ-a BiH Dragan Čović.

On se novinarima obratio u Mostaru gdje je održana sjednica Predsjedništva HDZ-a BiH.

Rekao je kako se nada se može u sljedećih 30 dana završiti i proces za Vladu FBiH.

Sad ćemo se posvetiti županijama, rekao je Čović i dodao kako je potrebno rasvijetliti element blokada.

Često se nama stavlja da smo mi to radili, i to će biti sad jasno. Mislim da će Lidija Bradara (predsjednica Federacije BiH, op.a.) pokrenuti razgovore s potencijalnim predsjednikom Vlade i onda da dogovorimo potencijalno resore, jer o tome nismo razgovarali. Da onda krenemo razgovarati kako to podijeliti unutar jedne grupacije ili druge grupacije, naveo je Čović.

https://www.youtube.com/live/6l1evfWxc8o?feature=share

Upitan što je sa Zeničko-dobojskom županijom, gdje lokalni HDZ prijeti izlaskom iz vlasti, Čović je rekao kako HDZ neće izaći iz te vlade.

Tu imam dva ministra, tri zastupnika. Na nama je da sa našim partnerima napravimo ambijent, naveo je Čović.

Na pitanje novinara hoće li se kandidirati ponovno na mjesto predsjednika stranke jer slijedi i taj izbor, Čović je najavio i promjene u vrhu stranke.

Što se tiče predsjedništva HDZ-a, svakako ćemo morati imati prijedlog o jednoj osobi, a došlo je vrijeme da osvježimo sve i izvršnu i zakonodavnu vlast pa tako i nositelje političke vlasti kada je u pitanju HDZ, naveo je Čović.

Naime, 30. travnja bit će održana sjednica Središnjeg odbora stranke, a Sabor HDZ-a 6. svibnja kada se bira predsjednik, članovi predsjedništva te središnji odbor.

(www.jabuka.tv | Foto: HDZ BiH)

11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.