Vlada HNŽ-a objavila ponudu Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB Mostar – Jabuka.tv

Vlada HNŽ-a objavila ponudu Nezavisnom sindikatu zaposlenika SKB Mostar

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije objavila je ponudu svog pregovaračkog tima i svih poslodavaca u HNŽ-u reprezentativnom Nezavisnom sindikatu zaposlenika Sveučilišne kliničke bolnice Mostar.

Ponuđeno je povećanje primanja u rasponu od 27 do 36 % kroz dvije godine, što iznosi ukupno 18 milijuna KM i čime bi prava neliječničkog osoblja u zdravstvu HNŽ-a bila izjednačena s pravima liječničkog osoblja.

KLIKNI na fotografiju za veći prikaz

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada HNŽ)


25 komentara

 • Ovo povećanje je velikodušno od Vlade a i da ga nema raduti i čuvati državni posao tdebao im bifi prioritet.
  U ovakvoj sjtuaciji je vrlo neodgovorno i bezobrazno štrajkati, sat dva ptrajkati a zsput tdamiti prava ako ih ima ali nema uposlenik samo prava nego i odgovornost.

  • Nema vlada novaca za to, samo se prave velikodušni. Ovo je sve smicalica da se skine sadašnja uprava bolnice.
   Na kraju krajeva u bolnici je 1100 SSS medicinskog osoblja koje bi dobilo 200 KM povećanje da se ponuda prihvati, a samo 140 spremaćica koje rade sa osnovnom školom. Rade žene od jutra do sutra, fakultetski obrazovane, u buticima za 500 KM mjesečno.

   • Pa ko kome brani da se bori za svoja prava?Rad u butiku i sa bolesnicima rad a pogotovo noćni rad ne može se uspoređivati.

    • Kakav noćni rad, to radi tako medicinsko osoblje. Spremaćice rade u turnusu svako drugi dan dob17 h ili prvu smjenu do 14h. Nije isto raditi nekvalificiran sa osnovnom školom i sa 5 dana obuke od strane kolegica kad dođeš, ili završiti sss medicinsku i sudjelovati u njezi pacijenata. Pitajte medicinske sestre jel bi odbile 200 KM neto povećanje, 90 posto bi ih odmah prihvatilo.
     Uhvatili se pomoćnog osoblja pa zbog vas ispaštaju medicinski djelatnici koji nose sustav. Da neko štrajka u butiku sutra bi dobio otkaz.
     Ovaj nasilni sindikat želi u dogovoru sa ponuditeljima povećanja srušiti upravu bolnice, koja je hvala bogu tu već 30 godina i ne miće.

    • rad u butiku i rad na bilo kojem odjelu-nebo i zemlja,prve od dosade ne znaju sta ce,druge padaju od umora/2 sestre na 18 pacijenata/

  • Svaka cast nepismena ljudino radi se punom parom do iznemoglosti steta sto ne mozete vidjeti jer takvi obicno sjede i pisu gluposti lp

 • Ovo povećanje je velikodušno od Vlade a i da ga nema raditi i čuvati državni posao trebao im biti prioritet.
  U ovakvoj situaciji je vrlo neodgovorno i bezobrazno štrajkati, sat dva štrajkati a uzput tražiti prava ako ih ima ali nema uposlenik samo prava nego i odgovornost.

 • Pa evo prijatelju prijo…što si vec…pa ajde ti ulazi u covid bolnicu čistit primjer dajem spremacica ..i onda naplatis…820 km…sa toplim sa prijevozom…pa eto jel se čini puno??

 • 650 ili 820 svejedno je malo. Oba iznosa su ponižavajuća cijeneći na vrstu rada i uvjete u kojima se radi.
  Za one što će sada napisati da to ima veze sa stupnjem obrazovanja,ovim ili onim…..opravdanim razlogom,želim kazati:
  Ne griješite dušu. Čistiti ispod nekoga u bolničkom krevetu za 800 maraka je ponižavajuće.

 • Pazite samo da ne nasekirate predsjednika vlade.
  Nedaj bože da ode na bolovanje. Šta bi županija. Propala bi ko kauč.

 • ovo su lopovi i kriminalci nedaj te se ovi prodaju mater i čačku a ne vas sa zd lončar siromašna joj stipe i mali konorbacic sa naocarima

 • Vlada? Koja vlada? Šta rade? Jeli itko zabilješio neki suvisli potez ili odluku ove vlade u zadnjoj godini?
  Naslikavanje se ne broji.

 • Svaka cast nepismena ljudino radi se punom parom do iznemoglosti steta sto ne mozete vidjeti jer takvi obicno sjede i pisu gluposti lp

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.