Vlada HBŽ-a utvrdila prijedlog proračuna

Vlada Hercegbosanske županije u ponedjeljak je u Livnu održala sjednicu na kojoj je usvojila nekoliko odluka, među kojima i onu o Prijedlogu proračuna HBŽ-a za 2024. godinu te Prijedlog zakona o izvršavanju Proračuna HBŽ-a za 2024. godinu.

Usvojen je prijedlog ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva Bože Perića o izdvajanju šumskog zemljišta iz šumsko-gospodarskog područja ”Tomislavgradsko”, te je na prijedlog ministrice gospodarstva Dijane Puzigaće – Usvojen prijedlog odluke o transferu sredstava Agenciji za privatizaciju Hercegbosanske županije za razdoblje siječanj – ožujak 2024. godine, navodi se u priopćenju Vlade HBŽ-a.

U priopćenju nije naveden iznos predloženog proračuna

Vlada je primila na znanje i Izvješće o radu Županijskog zavoda za pružanje pravne pomoći za 2023. godinu, te također primljeno na znanje nakon obrazloženja ministra graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša Hikmeta Hodžića – Izvješće o realizaciji programa utroška sredstava iz Naknada za okoliš Ministarstva graditeljstva, obnove, prostornog uređenja i zaštite okoliša HBŽ-a za 2023. godinu.

Na prijedlog Ministarstva pravosuđa i uprave HBŽ-a te ministra Milana Bašića usvojena je odluka o pokretanju postupka raspisivanja natječaja za odabir šefa Ureda za borbu protiv korupcije HBŽ-a.

Razmatran je i prijedlog Odluke o dodatku na plaću i visini postotka dodatka na plaću temeljem posebnih uvjeta, te je donesena odluka da se zadužuje Ministarstvo financija da pošalje cirkularni dopis svim proračunskim korisnicima s prijedlozima radnih mjesta te posebnim uvjetima koja ta radna mjesta moraju zadovoljavati

Vlada je usvojila i odluku o odobravanju financijskih sredstava iz tekuće pričuve u iznosu od 15.000 KM, u svrhu financijske pomoći Banjalučkoj biskupiji za pripremu posvete i ustoličenja novog biskupa, mons. Željka Majića, zatim 5.000 KM u svrhu financijske pomoći Udruzi ”Duvanjski kobasičari” Tomislavgrad u organizaciji 5. međunarodne kobasijade u Tomislavgradu, kao i 15.000 KM Domu zdravlja Tomislavgrad za organiziranje Trećeg simpozija Doma zdravlja Tomislavgrad.

(www.jabuka.tv | Foto: Vlada HBŽ)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.