Vlada FBiH zapovjedila županijama uvođenje restriktivnijih mjera – Jabuka.tv

Vlada FBiH zapovjedila županijama uvođenje restriktivnijih mjera

Vlada Federacije BiH je usvojila informaciju o epidemiološkoj situaciji Covid-19 u FBiH na dan 8. ožujka 2021. godine te usvojila predložene zapovijedi i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Vladama županija, odnosno županijskim stožerima ministarstava zdravstva je zapovjeđeno uvođenje restriktivnijih mjera spram procjene epidemiološke situacije u županiji, odnosno općini, uz redovito obavještavanje Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva.

Zapovijedi i preporuke Kriznog stožera Federalnog ministarstva zdravstva donose se s rokom važenja od 14 dana računajući od 12. ožujka 2021. godine, kao dana početka njihove primjene.

Krizni stožer Federalnog ministarstva zdravstva zadužen je da, prije isteka ovog roka, sagleda kompletnu epidemiološku situaciju Covid-19 u FBiH i sačini procjenu rizika, a radi razmatranja mogućnosti i potrebe izmjene zapovijedi i preporuka, te Vladi FBiH dostavi prijedlog novih.

258. sjednica Vlade Federacije BiH (Foto: Vlada FBiH)

Ovaj stožer je zadužen i da današnje zaključke s prilozima dostavi kriznim stožerima županijskih ministarstava zdravstva, županijskim ministarstvima zdravstva, zdravstvenim ustanovama s područja županija putem kriznih stožera kantonalnih ministarstava zdravstva, kliničkim centrima u Federaciji BiH, općim, županijskim i specijalnim bolnicama putem kriznih stožera županijskih ministarstava zdravstva, Federalnoj i županijskim upravama za inspekcijske poslove te županijskim upravama policije.

Sukladno zaključku od 8. siječnja 2021. godine, Vlada FBiH će izvijestiti Parlament FBiH o epidemiološkoj situaciji u Federaciji BiH i mjerama donesenim u četvrtak s ciljem zaštite zdravlja građana i smanjenja rizika za širenje virusa.

Inače, u informaciji je navedeno da na razini FBiH sedmodnevna incidencija iznosi 151 slučaj na 100.000 stanovnika, a najveća je u Sarajevskoj (474,2), Hercegovačko-neretvanskoj (176,06) i Bosansko-podrinjskoj županiji (130,2).

Cijepili se Mandić i Kvesić: Ravnatelj SKB Mostar rekao da će sve promjene na tijelu prijaviti medijima

Cjepivo stiglo u ŽZH, poznato i tko će se prvi cijepiti

(www.jabuka.tv)


11 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.