Cijepili se Mandić i Kvesić: Ravnatelj SKB Mostar rekao da će sve promjene na tijelu prijaviti medijima – Jabuka.tv

Cijepili se Mandić i Kvesić: Ravnatelj SKB Mostar rekao da će sve promjene na tijelu prijaviti medijima

Prva cjepiva protiv koronavirusa u Sveučilišnoj kliničkoj bolnici u Mostaru u četvrtak su primili federalni ministar zdravstva doc. dr. Vjekoslav Mandić, ravnatelj SKB-a Ante Kvesić, dr. med., te infektolog prof. dr. Jurica Arapović.

Prije njih, cjepivo je u mostarskom Domu zdravlja primio Srećko Čarapina, čovjek koji je u svojoj karijeri dao pola milijuna doza raznih cjepiva drugima.

Prve doze cjepiva također su primili i članovi Kriznoga stožera HNŽ-a, odnosno voditelji organizacijskih jedinica Sveučilišne kliničke bolnice.

Podsjećamo, u HNŽ je stiglo 550 cjepiva AstraZeneca koja su već u srijedu distribuirana prema zdravstvenih ustanovama.

Nakon što je primio prvu dozu cjepiva ministar Mandić je izjavio kako se osjeća dobro i zadovoljno što je konačno u Federaciji krenulo cijepljenje.

Osjećam se dobro i zadovoljstvo mi je da je konačno počelo cijepljenje u FBiH te da je cijepljenje počelo od zdravstvenih djelatnika koji su na prvoj crti borbe protiv Covida-19. Ja sam se kao ministar cijepio da pokažem kako je to normalno i da je cjepivo dobro te da se trebaju cijepiti svi, a posebno ugrožene kategorije stanovništva, istaknuo je ministar Mandić, prenosi Fena.

Izrazio je nadu da će početi i masovno cijepljenje stanovnika u FBiH.

Konačno je počelo cijepljenje u Mostaru. Ja sam sam se cijepio iz dva razloga. Prvi je da se cijepim, a drugi da pokažemo kako je to nužno i dobro i da je to jedini način na koji možemo zaustaviti pandemiju Covida-19, naglasio je ravnatelj SKB-a Ante Kvesić.

Na pitanje novinara kako se osjeća nakon cijepljenja, sarkastično je odgovorio da će u slučaju promjena na svom tijelu, sve prijaviti predstavnicima medija.

Cjepivo stiglo u ŽZH, poznato i tko će se prvi cijepiti

Po njegovim riječima, procijepljenost se treba podići na razinu 60 do 70 posto.

Ovo je mali korak te se nadam kako će količine biti zadovoljavajuće i da ćemo u skoro vrijeme uspostaviti normalni ritam cijepljenja, dodao je Kvesić.

Arapović je naglasio kako se ovim činom – cijepljenjem zdravstvenih djelatnika, poručuje građanima i drugim zdravstvenim djelatnicima da se treba cijepiti te da je cjepivo dobro i pouzdano i da će ono jedino pomoći u preveniraju pandemije.

Na ovaj način ćemo spriječiti i bolničke infekcije među djelatnicima i nositi se s tim problemom, zaključio je.

Dom zdravlja Mostar dobio cjepiva protiv koronavirusa, cijepljena prva osoba

(www.jabuka.tv)


31 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.