EU odobrila još jedno cjepivo protiv koronavirusa – Jabuka.tv

EU odobrila još jedno cjepivo protiv koronavirusa

Europska komisija u četvrtak je dala svoje konačno odobrenje za upotrebu cjepiva protiv Covida-19 koje je razvila američka tvrtka Johnson&Johnson, čime je omogućeno korištenje tog cjepiva u svim zemljama EU-a.

Na tržište dolaze nova sigurna i učinkovita cjepiva. Upravo smo odobrili upotrebu cjepiva J&J u Europskoj uniji, nakon pozitivne preporuke EMA-e, napisala je na Twitteru predsjednica Europske komisije Ursula von der Leyen.

Europska agencija za lijekove (EMA) uvjetno je u četvrtak preporučila odobravanje cjepiva protiv Covida-19 američke tvrtke Johnson&Johnson koje se daje u jednoj dozi.

To je četvrto cjepivo protiv Covida-19 koje je odobreno u Europskoj uniji nakon Pfizerova, Modernina i AstraZenecina. Za razliku od ostalih proizvođača, Johnson&Johnson je razvio jednodozno cjepivo protiv Covida-19.

Europska komisija je naručila 200 milijuna doza Johnson&Johnsonova cjepiva, uz mogućnost nabave dodatnih 200 milijuna doza. Sto milijuna doza treba se isporučiti do lipnja.

Međutim, početkom ožujka J&J je upozorio Europsku uniju da bi problemi u opskrbi mogli zakomplicirati plan isporuke 55 milijuna doza cjepiva bloku u drugom kvartalu godine. Svako novo kašnjenje bio bi dodatni udarac europskom planu cijepljenja koji su već otežale smanjene pošiljke proizvođača cjepiva i sporo uvođenje cijepljenja u brojnim članicama bloka, prenijela je Hina.

Cijepili se Mandić i Kvesić: Ravnatelj SKB Mostar rekao da će sve promjene na tijelu prijaviti medijima

Cjepivo stiglo u ŽZH, poznato i tko će se prvi cijepiti

(www.jabuka.tv)


Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.