Vlada FBiH donijela niz zaključaka nakon pucnjave u Lukavcu

Vlada Federacije BiH je na današnjoj sjednici razmatrala usmenu informaciju Federalnog ministarstva unutarnjih poslova o stravičnom događaju koji se jutros dogodio u osnovnoj školi u Lukavcu.

Povodom stravičnog djela pokušaja ubojstva u osnovnoj školi Lukavac Vlada Federacije BiH izražava žaljenje i nastavniku Nedimu Osmanoviću želi brz oporavak, a nakon prikupljanja dostupnih informacija putem Federalnog ministarstva unutarnjih poslova zaključila je:

 • Vlada će poduzeti sve neophodne mjere na prevenciji ovakvih i sličnih događaja koji u obrazovnim ustanovama ugrožavaju sigurnost djece, omladine, nastavnog ili drugog osoblja.
 • Vlada će preko resornih ministarstva aktivno raditi na planiranju i poduzimanju mjera prevencije, jačanja suradnje između obrazovnih institucija, centara za socijalni rad i policije, aktiviranju uloge psihologa, pedagoga i socijalnih radnika, te raditi na edukaciji nastavnog osoblja na primjećivanju i prepoznavanju riziko faktora.
 • Kada je u pitanju konkretno djelo počinjeno od mlađeg maloljetnika, Vlada će preko resornog ministarstva staviti na raspolaganje sve kapacitete za otkrivanje motiva koji su doveli do ovakvog djela, navodi se u priopćenju Vlade FBiH.

Lukavac: Učenik koji je upucao nastavnika ne može kazneno odgovarati, ranije najavljivao osvetu

(www.jabuka.tv)

19 komentara

 • Vlada i je uglavnom kriva jer nicim ne pokusava smanjiti medijsko nasilje i izvjestavanje,a o reagiranju policije da se i ne govori,socijalne sluzbe su prepune kadra koji je preko noci dosao do diploma,sve sto znaju je oduzeti djecu gdje ne treba…naprave vise stete nego koristi…

 • A i roditelji bi trebali biti manje negativni prema učiteljima i pred djecom i u javnom prostoru i pokazati poštovanje prema učiteljima svoje djece.

 • Od sada u bilo kojoj ustanovi koja radi sa strankama ,skolama i slično treba na vratima biti detektor metala i zaštitar, jer je sve otislo i 3 p.m.

 • Nisu ni,,prosvjetari “baš cvijeće,pogotovu ovi što su završili uz rat i poslije,opće poznata činjenica je da ih puno završi fax preko one stvari.U Mostaru se to sve dobro zna,politika kadrovira i po školama,totalna hipokrizija svih segmenata,djeca se rađaju i odrastaju u ovom jadu i nepravdi a djeca nisu glupa ali je surova činjenica da su sve bezobzirnija i surovija,bez empatije,jedni jer su od takvih roditelja a drugi kad vide svoje roditelje kako se pate za puko preživljavanje,nastaje lom u njima jer vide kvarnu djecu od kvarnih roditelja (čitaj političara i novokomponiranih tajkuna tj.lopova).Nije ni po školama sve bajno,kako reče Pero Previšić,,imaju nečija i ničija djeca “u svim školama.

   • 12:49
    Očito te pogodio komentar.Istina najviše pogađa.Radite vi prosvjetari pošteno nakon pošteno završenog fakultera pa će vas poštivati cijelo društvo.Kao što je poštivalo generacije prije vas koje su marljivo učile djecu.

  • 15,19,
   Po tebi je ispravno da učenik upuca profesora.
   Onaj koga su roditelji odgojili uče i nauče i bolbe bi ti bilo ne pisati ovakve komentare ni pred djecom kriviti profesore.
   Isključivo je do odgoja i i negativnog odgoja roditelja.

 • Ne,ranjeni nastavnik je sin parlamentaraca,uz to je i pom.direktora,vjerojatno je i to,,slučajno”da se opale dvije plaće.

 • 17:13
  Ja pišem o vašem neradu.Gdje sam napisao da je u redu nekoga ubiti?Zašto lažeš?Srami se!Nasilje svake vrste treba prijavljivati i nasilnike kazniti.
  Prosvjetarima treba provjeriti diplome i uvesti psihološku provjeru.A dane štrajka nadoknaditi a ne da škol.godina ranije završi.Nikad ne spominjete uvjete rada u školama,ne radite s djecom radionice protiv nasilja,samo kukate o plaćama…

 • 19,04,
  Treba učitelje svoje djece poštivati da ne bi došlo do ovakvih situacija a ako imaš primjedbu u Ministarstvo se žali.
  Jer djeca rade i govore što čuju i vide od roditelja.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.