Vitez iz Viteza – Roberto Soldić pred ulaskom u UFC

Roberto Soldić, poznatiji kao Vitez iz Viteza i jedan od najtalentiranijih MMA boraca u Europi, nakon što je na priredbi Superior FC 18 u njemačkom Ludwigshafenu obranio Superior FC titulu u velter kategoriji, sve je bliži UFC-u.

Prema riječima njegovog trenera i menadžera Ivana Dijakovića, Roberta od potpisa ugovora s UFC-om i ulaska u najjaču svjetsku MMA organizaciju vjerojatno dijeli posljednji ispit – borba na priredbi Cage Warriors, jednoj od najstarijih i vodećih europskih MMA organizacija sa sjedištem u Londonu.

“Cage Warriors utemeljen je 2001. godine i do danas je održano 86 priredbi. Roberto se bori u Newportu u Walesu, 14. listopada na priredbi Cage Warriors 87, u glavnoj borbi večeri sa trenutno najjačim britanskim borcem u welter kategoriji Lewisom Longom koji ima skor 15-4. Borba između Soldića i Longa bit će prikazana direktno na UFC Fight Pass i BT Sportu” – otkriva nam Dijaković.

Mnoge velike MMA zvijezde izašle su iz okrilja Cage Warriorsa i otišle direktno u UFC, a među njima su Conor McGregor, Michael Bisping, Gegard Mousasi, Bigfoot Silva, Jeff Monson, Martin Kampmann i drugi.

Očekivanja su da je ova borba i zadnja stanica Roberta Soldića pred ulazak u UFC.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj: