Visoki predstavnik poništio odluke NSRS-a

Visoki predstavnik u BiH Christian Schmidt u subotu se obratio javnosti poništavajući odluke Narodne Skupštine RS-a na čelu s Miloradom Dodikom.

Nedavnim odlukama NSRS-a izravno se krši ustavni poredak BiH, a samim tim i Daytonski mirovni sporazum, rekao je na početku obraćanja Schmidt.

Schmidt je iskoristio Bonske ovlasti, poništio odluke Narodne skupštine Republike Srpske. Također je nametnuo izmjene Kaznenog zakona.

Zakon kojim se ukida obaveza objavljivanja odluka visokog predstavnika u Službenom glasniku RS neće stupiti na snagu. Zakon NSRS-a o neprovodođenju odluka Ustavnog suda BiH na teritoriji RS ne može stupiti na snagu, poništavam ga, izjavio je visoki predstavnik Schmidt.

Ovo obraćanje dolazi u trenutku političke krize u zemlji nakon što je NSRS donijela odluke o nepriznavanju odluka visokog predstavnika i Ustavnog suda na prostoru manjeg bosanskohercegovačkog entiteta.

Schmidt o sankcijama Dodiku: Bit će ozbiljna reakcija

(www.jabuka.tv | Foto: Fena)

8 komentara

  • Pokazao je svoju nemoc. Pa odluke ustavnog suda u BiH niti se sprovode niti postuju. Ali ovo je bezvezno pokazivanje misica koji nepostoje. I do sada je bila obveza tuzilastva da pokrene istrage tko god narušava Ustav BiH i Dejton. Komsic ga je urušio 4 puta i svi oni koji su ga na prevaru birali.

  • Nije ti palo na pamet da se uhvatiše ovih nenormalnih cjena pa da ih smanjiš. A i što bi ti sve deblji i deblji.

  • Eto kakav smo mi narod , kada nam stranac koji ni ne govori našim jezikom predstavlja zakone ,a mi se poubijasmo tko je Hrvat,Bošnjak ili Srbin . Maloumna stoka ,eto to smo .

  • Tito bio si od svake boje ali si za ove sada Papa..ustani ,posamaraj ovu troicu krni ih na Goli Otok i tisuce njihovih pudlica a Svabu..znalo bi mu se..okliznio se nonomo peto ti..

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.