Više od tisuću trkača na “Mostar Run Weekendu”

Treće izdanje “Mostar Run Weekend” održat će se 22. i 23. ožujka u Gradu na Neretvi, a povodom toga u utorak je održana konferencija za medije.

Ovo je prigoda da simbolično, preko svih mostova, povežemo sve stanovnike ovoga grada te da ova manifestacija, osim sportsko rekreacijska, ubuduće bude i turistička, izjavio je gradonačelnik grada Mostara Ljubo Bešlić na konferenciji za novinare u Sportskom savezu Grada Mostara.

Očekuje se da će u tri planirane utrke sudjelovati više od tisuću trkača. Pored humanitarne utrke građana na dionici od  četiri kilometra i utrke za djecu na stazi dugoj jedan kilometar, središnji događaj trkačkog vikenda je Mostarski polumaraton za koji je prijavljeno 600 trkača iz 15 zemalja.

Start Mostarskog polumaratona planiran je u subotu, 23. ožujka, u 9 sati kod mosta u Potocima, sjeverno od Mostara, a cilj je ispred Mepas Malla.

Trasa staze vodi od Potoka, desnom stranom Neretve do ulaska u grad, a zatim se nastavlja gradskim ulicama, pa iz policije pozivaju Mostarce i Mostarke da za vrijeme trajanja utrke, od 9 do 12 sati, izbjegavaju korištenje automobila s obzirom na to da će veliki broj gradskih prometnica biti zatvoreno za promet.

U sklopu “Mostar Run Weekenda” u petak, 22. ožujka, održat će se i konferencija na kojoj će predavači iz cijele regije govoriti o problematici trčanja, prevenciji sportskih ozljeda, rehabilitaciji, o trčanju kao stilu života i pripremama za trkačke pothvate.

Franjo Lovrić: “Mostarski polumaraton je trkačka razglednica grada”

(Fena)Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.