Odvjetnički lobiji se bogate, a Vlada HNŽ-a ozbiljno zabrinuta za stabilnost proračuna

Vlada Hercegovačko-neretvanske županije na današnjoj sjednici razmotrila je Informaciju o problematici u vezi s pravosnažnim sudskim presudama i izvansudskim nagodbama.

Vlada je iznova podsjetila na to kako se radi o naslijeđenim tužbama koje su utemeljene na odlukama koje su donosile neke ranije vlade.

Unatoč toj činjenici, kako se navodi u priopćenju za javnost Vlade HNŽ-a, ozbiljnim i odgovornim gospodarenjem javnim financijama, Vlada je stvorila preduvjete i do sada isplatila više od 15 milijuna maraka.

Izdvojeni iznos i ukupni pristup rješavanju te problematike jasni su pokazatelji spremnosti Vlade za konačnim rješavanjem problema kojega nije kreirala, a koji je postao najozbiljnija prijetnja financijskoj stabilnosti HNŽ-a, navodi se dalje u priopćenju.

No, umjesto razumijevanja i potpore, ovih dana smo svjedoci kako od istih protagonista – tužitelja i odvjetnika imamo nove tužbe, utemeljene, također, na odlukama nekih ranijih vlada, a koje bi, kada bi bile prihvaćene, definitivno urušile sav dosadašnji napor i postignutu financijsku stabilnost proračuna.

Očigledno je kako svjedočimo dobro osmišljenoj akciji odvjetničkog lobija koji, u konačnici, od nje i ima najveću korist. Naime, postoje egzaktni pokazatelji o milijunskim iznosima koje su neki odvjetnici ostvarili tužbama te stoga ne čudi da se dnevno susrećemo s njihovim porukama u kojima proračunske korisnike potiču na nove tužbe, stoji u priopćenju.

Iz Vlade HNŽ-a su naveli kako svjedoče i stotinama apelacija Ustavnom sudu zbog dužine trajanja sudskih postupaka, temeljem kojih su već isplatili značajna sredstva, iako, kako ističu, nemaju nikakve veze s radom sudova, što je u ovlasti Visokog sudbenog i tužiteljskog vijeća.

Zbog svega navedenog Vlada izražava ozbiljnu zabrinutost za financijsku stabilnost proračuna i redovitost isplata kako plaća, tako i svih drugih davanja, priopćeno je iz Vlade HNŽ-a.

(Fena)

8 komentara

 • Čuj “odvjetnički lobiji na djelu”… Pa što niste ljudima plaćali sukladno kolektivnim ugovorima, pa odvjetnici ne bi bili niti potrebni. Osobno bih volio vidjeti da vam ogule kožu sa leđa, te da svima koji su sudjelovali u krađi ljudi i koji su donosili krive odluke iako su znali da rade krivo oduzmu imovinu i namire se za tužbe. A da ne bi doživjeli kolaps prijedlog vam je sljedeći: 1. Prodajte luksuzna vozila u vlasništvu države koja koristite u privatne svrhe, po svadbama i seoskim dernecima. 2. Otpustite savjetnike i savjetnike savjetnika. Namaknuti će se i tu para. 3. Skinite sebi plaće.

 • Moj prijedlog je da sve što zarade u nadzornim odborima daju u proračun. I još nešto: neka od svojih para kupuju odijela.

 • Pa što ste zakidali i na plaći i doprinosima a time i na mirovini djelatnike na Proračunu ??A sebe niste zakidali?
  A doprinosi ne zastarjevaju !

 • pošteni kažu a gube na sudovim o kakvu oni poštenju pričaju i sada im krivi odvjetnici treba da oni odgovaraju za lopovluk koji su napravili nad radnikom onaj japanac zakasnio tri minute na posao i morao dati ostavku ovi napraviše ogromne štete i ništa kakva je ovo država što ovo dopušta jesuli to kriminalci što je vode

 • o kojim odvjetnicima pricas, sve su to drugari, sigurno mislis na tamo neake druge odvjetnike, sigurno su oni krivi. Ovi nasi lopovi postali patoloski podijeljene licnosti, obolili koliko su kriminala podnijeli totalno u deluziji uvjereni u svoju dobrotu. Rehabilitacija potrebna. A narode glupi dokad ces zaboravljat, jedan po jedan klik u glavi i promijenit ce se sve

 • “Vlada je iznova podsjetila na to kako se radi o naslijeđenim tužbama koje su utemeljene na odlukama koje su donosile neke ranije vlade.”

  SRAMOTA!! Može li se znat koje su to “ranije vlade”, koja je to stranka? Da mi je samo znat …

 • Ovog Đikana,i ovakve- inače inteligentnog lika je teško dobit na sudu.Baš odišu pameću,sposobnošću a bogami i poštenjem..Čudi me to ,vrlo me čudi.

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.