Više od 50 biciklista u Karavani prijateljstva Mostar – Vukovar

Više od 50 biciklista iz BiH i Hrvatske sudjelovat će u Biciklističkoj karavani prijateljstva Mostar – Vukovar koju od 28.04. do 02.05. ove godine organizira Biciklistički klub Mostar zajedno s Udrugom za promociju biciklizma „Hercegovina Bike“ te više biciklističkih klubova iz BiH i Hrvatske.

Kako su priopćili organizatori, karavanom pod geslom „Ne prepustimo zaboravu!“ želi se odati počast svim stradalima u BiH i Hrvatskoj, posebice u Vukovaru, i  ujedno dati doprinos u unapređenju prijateljskih odnosa između Grada Mostara i Grada Vukovara koji su okrunjeni prošlogodišnjim potpisivanjem Sporazuma o prijateljstvu i suradnji.

„Biciklističkom karavanom želimo povezati dva ratom stradala grada, čija se sudbina u mogočemu promijenila kao posljedica nemilih događanja. Karavanom želimo isplesti nit prijateljstva između ova dva grada te u naša sjećanja trajno urezati opomenu da se nikad ne zaboravi i to prenijeti generacijama koje dolaze“, kazao je predsjednik Biciklističkog kluba Mostar Toni Zorić.

karava_mostar_vukovarMario Marić, začetnik ideje o organizaciji ovog događaja, dodao je kako će biciklisti povezati i druga mjesta u BiH i Hrvatskoj koja su osjetila ratna stradanja, a kroz koja će karavana prolaziti.

“Želimo podsjetiti i odati počast žrtvama s područja Mostara, Kiseljaka, Žepča, Orašja, Vukovara i Borova tako što će se na spomen obilježja u spomenutim mjestima zapaliti svijeće”, kazao je Marić.

Tajnik Udruge za promociju biciklizma “Hercegovina Bike” Goran Prskalo pojasnio je kako će biciklistička karavana, koja se održava pod generalnim pokroviteljstvom predsjednika FBiH Živka Budimira, trajati pet dana, a sastojat će se od četiri etape ukupne dužine 400  kilometara.

„Iz Mostara će prema Gradu Heroju krenuti oko 40 biciklista iz Mostara, Širokog Brijega, Čapljine, Zagreba, Vukovara, Požege, Županje i Gruda u Hrvatskoj, a putem će nam se pridružiti 20-tak biciklista iz Lepenice, Kiseljaka, Žepča te drugih drugih krajeva u središnoj Bosni i Posavini“, kazao je Prskalo, dodavši kako će se broj biciklista s približavanjem Vukovaru popeti na stotinjak.

Najstariji sudionik biciklističke karavane ima 57. godina, a najmlađi 8. godina. U karavani će, od samog starta u Mostaru, sudjelovati i dvije žene.

Svi detalji u vezi biciklističke karavane mogu se pronaći portalima www.bkmostar.ba i www.bikemagazin.info a tijek same karavane moći će se pratiti na facebook stranici www.facebook.com/karavanaprijateljstva.

Osim predsjednika FBiH Živka Budimira, pokrovitelji biciklističke karavane su Sportski savez Grada Mostara te Grad Vukovar.

Organizaciju karavane pomažu: Sponzori: GumaM d.o.o. Mostar, Koncern Agram. HT Eronet, Hotel „Bevanda“ Mostar, Hotel “City” Mostar, Knok.ba, Restoran „Karting klub“ Mostar, Caffe „Gaga“ Mostar, Caffe „Terminus“, Kiseljak, OIL – AC d.o.o. Mostar, Shift Brand Design, Auto salon „Apolo“ Mostar,  Katarina d.o.o. Mostar, Hotel „Shamballa“ Kiseljak, Miviko d.o.o. Posušje, Turistička zajednica Grada Vukovara, Bike Shop Vukovar, OPG Mirjana Milanković – Vukovar, Candy Mix d.o.o. Široki Brijeg, Trgovački centar Mepas Mall Mostar,Autoprevoz-Bus Mostar, Vina Zadro d.o.o. Domanovići, Podrumi Andrija Čitluk,  MCI d.o.o. Široki Brijeg, Bernina d.o.o. Široki Brijeg, Decorum d.o.o. Županja, Vukovarsko pivo, “Pinus” Blidinje, Cvjećarna „Masline“ Mostar.

Medijski pokrovitelji suRadio Dobre Vibracije, Bljesak.info, BikeMagazin.info, Večernji list, zatim Radio postaja Herceg-Bosne, Jabuka.tv, Radiopostaja Žepče, Poskok.info, Postaja.ba, ABCportal.info, Ekspresno info, Rama-Prozor.info, te Mreža portala Hercegovine.

U organizaciji biciklističke karavne još sudjeluju: BK Široki, BK Kiseljak, BK Požega, BK Vukovar, BK Žepče, BK Županja te BK Lepenica.

(www.jabuka.tv)

4 komentara

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.