‘Noć knjige’ okupila širokobriješke i mostarske pjesnike

U povodu Svjetskog dana knjige i autorskih prava (23. travnja) u organizaciji udruge ‘Briješki pleter’, u Lounge baru hotela ‘Park’ u Širokom Brijegu održana tradicionalna ‘Noć knjige’.

U vremenu kada se sve glasnije raspravlja o svrhovitosti knjige, književnika i književnosti, udruga ‘Briješki pleter’ se odlučila napraviti iskorak. Želeći animirati sve ljubitelje pisanja i pisane riječi odlučili su se iz navedenih dvojbi preseliti u virtualni svijet.

Stoga su povodom Noći knjige u razdoblju od 22. do 30. travnja 2012., organizirali virtualni tjedan knjige na čiji je natječaj pristiglo 19 radova iz BiH i Hrvatske.

noc_knjige_siroki_2

Tročlani ocjenjivački sud u sastavu: Andrija Zeljko, Blanka Kraljević i Željka Šaravanja, odabrao je tri najbolja rada. Prvo mjesto osvojila je pjesma ‘Neodgodivo’ autora Andrije Crnkovića, drugi mjesto pripalo je pjesmi ‘Čežnja’ autora Antonija Muse, dok se trećim mjestom okitila kratka priča ‘Radni dan moje majke’ autora Ive Buhača.

Svi pristigli radovi objavljeni su u zajedničkoj zbirci ‘Neodgodivo’ koja je promovirana na ovogodišnjoj Noći knjige.

Nakon promocije knjige, druženje je nastavljeno u ugodnom pjesničkom okruženju. Svojim pjesmama nazočnima su  predstavili širokobriješki i mostarski pjesnici Blagica Bevanda, Marija Lovrić, Sanijela Matković, Mirko Božić, Anita Martinac, Anes Oručević.

Za glazbeni dio večeri bogatim repertoarom pobrinula se mlada glazbenica Lucija Zovko.

Predsjednica „Briješkog pletera“ Sanijela Matković, najavila je aktivnosti Udruge do kraja tekuće godine, istaknuvši kako je sve više onih koji upravo u „Briješkom pleteru“ nalaze prostor za kreativni izričaj. Koji se osim pisane riječi, zrcali i u glazbeno kazališnom stvaralaštvu.

(www.jabuka.tv)

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.