Vikend uz TV: Pronađite filmove po svom ukusu

Pred nama je još jedan vikend, a mnogi od vas zasigurno vole odmoriti uz dobar film koji će vam ujedno i uljepšati vikend.

Kako se ne bi zamarali traženjem dobrog filma, dokumentarca ili čak serije, portal Jabuka.tv će vam pokušati olakšati posao, radeći to umjesto vas.

Petak

Film

Još jedna runda – 21:41h HRT1

Učitelji Martin, Tommy, Peter i Nikolaj su kolege i prijatelji koji rade u gimnaziji u Kopenhagenu. Sva se četvorica muče s nemotiviranim učenicima i osjećajem da su im životi postali dosadni.

Na proslavi Nikolajeva 40. rođendana ova skupina prijatelja zapodjene raspravu o teoriji psihijatra Finna Skårderuda – da se ljudi rađaju s deficitom od 0.05% alkohola u krvi, te kad nadoknade tih 0.05% postaju kreativniji i opušteniji. Odluče upustiti se u eksperiment i ispitati Skårderderudovu teoriju…

Privatna stvar – 22:45h HRT3

Vrativši se u vilu gdje je upoznao ljubljenu Fulviu partizan Milton otkrije da se možda između nje i njegova najboljeg prijatelja i suborca Giorgia, možda rodila ljubav. U pokušaju da razjasni stvar s Giorgiom, Milton krene na put kroz zeleni i magloviti pejsaž Langhi, a to će biti i put spoznavanja – sebe samoga, ljudskog duha i bezdušnog divljaštva rata.

Serije

Prijatelji – 23:00h RTL2

Ova humoristična serija je uvijek dobar izbor kad vam je do dobrog humora.

Subota

Film

Planet majmuna: Postanak – 20:10h RTL

U biotehnološkoj kompaniji Gen-Sys, znanstvenik Will Rodman (James Franco) testira virusnu drogu na čimpanzama kako bi pronašao lijek protiv Alzheimerove bolesti.

Droga čimpanzi značajno povećava inteligenciju, ona pomahnita, pobjegne iz kaveza te je naposljetku ubijena. Willov šef Steven Jacobs (David Oyelowo) prekida projekt te naređuje Robertu Franklinu (Tyler Labine) da eutanazira čimpanze.

Računovođa – 22:45h NOVA TV

Wolff je matematički stručnjak koji ima više afiniteta prema brojevima nego prema ljudima. Dok kao računovođa radi u malom CPA uredu, istovremeno isti posao obavlja i za najopasnije svjetske kriminalne organizacije.

Zbog svojih sposobnosti zapeo je za oko Ministarstvu financija kojeg predvodi Ray King. Istovremeno, Wolff počne raditi za moćnu kompaniju unutar koje je Dana Cummings otkrila financijsku malverzaciju koja uključuje milijune dolara.

Pravednik – 20:15h NOVA TV

U filmu “Pravednik”, dvostruki dobitnik prestižne nagrade Oscar Denzel Washington glumi McCalla, bivšeg komandosa iz specijalnih postrojbi koji je lažirao vlastitu smrt kako bi ostatak života proveo u miru u Bostonu.

Međutim, nakon što se samovoljno vrati iz mirovine kako bi spasio mladu djevojku Teri (Chloe Grace Moertz), pronaći će se suočen licem u lice s nasilnički nastrojenim ruskim mafijašima.

Sport

PL: Arsenal – Bournemouth – 16:00h ArenaSport2

Nedjelja

Film

Oluja svih oluja – 21:20h RTL2

Lučki grad Gloucester u Massachusettsu, listopad 1991. Kapetan ribarice “Andrea Gail” Billy Tyne (G. Clooney) nema mnogo razloga za zadovoljstvo, jer se vratio s mršavim ulovom koji mu ne jamči mirnu zimu.

Naime, sezona je ribolova pri kraju, jer se uskoro očekuje pogoršanje vremena. Uz to Billyju probleme radi i vlasnik broda Bob Brown (M. Ironside), nezadovoljan posljednjim ulovom. Billy stoga odluči isploviti još jednom kako bi nadoknadio propušteno.

Hrabro srce – 20:15h HRT2

Nakon što je još kao mladić svjedočio okrutnim likvidacijama škotskih plemića, koje su engleski okupatori mnogo puta izigrali i prevarili te nakon što su mu i otac i brat poginuli u bitkama protiv Engleza, William Wallace čovjekom je postao odrastajući kod ujaka Argylea, koji ga je naučio svemu što zna.

Zbog zakona koji dozvoljava engleskim lordovima spavanje sa škotskim mladenkama prve noći njihova vjenčanja, William se s Murron oženio u tajnosti, ali ona kasnije biva ubijena u sukobu s plemstvom.

Dok nas jackpot ne rastavi – 22:35h NOVA TV

Jack Fuller (Ashton Kutcher) nije u stanju vezati se za jednu djevojku, a one mu redovito predbacuju da zbog toga nije poželjan partner.

Zaposlen je kod svog oca (Treat Williams), koji drži trgovinu namještaja, i uglavnom ništa ne radi, štoviše – potajno gleda sportske kanale na televiziji. Joy McNally (Cameron Diaz) mlada je i uspješna žena koja radi na njujorškoj burzi.

Sport

PL: Liverpool – Man. United – 17:30h ArenaSport1

(www.jabuka.tv)

1 komentar

Komentiraj:

Ova web-stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.